Otkazana posjeta Merkelove - loš znak

Otkazivanje posjete njemačke kancelarke Angele Merkel Bosni i Hercegovini pokazuje da ova zemlja ne ide u dobrom smjeru, ocjenjuje predsjednik SDS Mladen Bosić.

Bosna i Hercegovina 21.06.2015 | 19:32
Otkazana posjeta Merkelove - loš znak

"Nažalost, to neće donijeti nova radna mjesta. Ovakve rasprave - šta je bilo u prošlosti, ko je za šta kriv, neće omogućiti bolji život građanima i umjesto da se počnemo baviti sadašnošću i budućnošću nas i naše djece, mi se ponovo vraćamo u prošlost", kaže Bosić.

Imajući u vidu da BiH predsjedava Savjetom Evrope, uoči sutrašnjeg početka trećeg dijela redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu, Bosić, kao zamjenik predsjednika Parlamentarne skupštine, ne isključuje da se na zasjedanju nađe i neka od aktuelnih tema iz BiH.

"To se uvijek može naći i uvijek je pritisak od Savjeta Evrope, prije svega oko provođenja odluke Sejdić-Finci i ona uvijek ostaje na stolu i svakako oni ponovo je mogu pokrenuti.

Nije predviđeno da bude bilo kakvih rasprava o toj temi, ali nije isključeno da se takva rasprava i pojavi. Na svu sreću, BiH u ovom trenutku nije prioritet svjetske politike, niti je prioritet evropske politike", rekao je Bosić.

Tokom zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope predviđeno je i da se prisutnim delegatima obrati generalni sekretar UN Ban Ki Mun, a programom rada predviđeno je i obraćanje ministra inostranih poslova BiH i predsjedavajućeg Komiteta ministara Savjeta Evrope Igora Crnadka, kao i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

(BN TV)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

borac

21.06.2015 17:49

Pa gdje je Baja,zar bez njega???????

ODGOVORITE
Name

Iskreno

21.06.2015 18:07

Mene je i zacudilo da zeli da dodje.

ODGOVORITE
Name

mislim

21.06.2015 18:12

SRBI I NIJEMCI SU KAO FENIKS.IZ PEPELA SE DIŽU I SVE IDE DOBRO DO MOMENTA KAD TREBA POENTIRATI,ONDA DRUGI KAJMAK POKUPE.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

21.06.2015 19:50

Kakve koristi sto bi cetvrti rajh dosao,nema sa ovom bagrom politicara I njima slicnih,nema srece!!!

ODGOVORITE
Name

Prslost

21.06.2015 19:54

Ako Opozicija nastavi politikom koju je i Dodik vodijo jos vise ima da potonemo,idite iskreno posteno koliko god se odupirali Bosna je i nasa zemlja treba dogovarati se da narod ima posla sta nam vredi rs kad svaki dan manje i manje posla osudjeni smo da skupa zivimo htjeli ili ne

ODGOVORITE
Name

Osvit

21.06.2015 19:57

Shvatila zena da nema sa kim ozbiljno razgovarati,a za turizam nema vremena.U pamet gospodo politicari vi ste zbilja izgubili kompas.

ODGOVORITE
Name

pogledaj

21.06.2015 20:44

Tri Srbina se obracaju u ime BiH. Sta bi Baja rekao da je obrnuto.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

21.06.2015 20:46

Kad smo idioti pa nam bitnije natezati se da li je Princip heroj ili ubica.Pa se prave serijali emisija o tome.Kad su bitniji partizani i cetnici od buducnosti djece.Kad je bitnija rezolucija o Srebrenici od ljudi koji hleba nemaju da jedu u tom gradu.Cemu se onda mozemo dobrom nadati?Vratili smo se u svoju tamnu podsvjest iz 90 koju smo bili potisnuli.Mi sami se ne mozemo izboriti sa tim duhovima proslosti a i nedaju nam stranci.Dok vide da ima nade da se pomirimo oni nahuskaju jedne na druge...Lupajte minuse patriote sa sve tri strane.Briga me.

ODGOVORITE
Name

miki

22.06.2015 09:23

Svaka cast!

Name

Baja

21.06.2015 21:53

Here.vidite kako je sopam ove is federacije.zapaprim I'm.

ODGOVORITE
Name

Re.baja

22.06.2015 04:08

Zapapreno je tebi davni dana.

Name

subara

22.06.2015 04:34

Kakav los znak? Njena sluzba je saznala da se sprema provokacija od strane bosnjackih nvo i ne zeli da ucestvuje u cirkusu. Zivi bili pa vidjeli! U pamet se braco Srbi!

ODGOVORITE
Name

best

22.06.2015 04:58

Jedini ste Vi Gospodine Bosiću u RS da nešto učinite za narod, kojem mu se cijelo vrijeme plasiraju afere, laži, muljaže, i otimanja od usta narodu koji nema života normalnog kao čovjek i gore živi nego u ratu ovih deset godina.

ODGOVORITE
Name

samo mirno

22.06.2015 05:45

Ovo je serija koja ima vise epizoda od ovih indijskih i meksikanskih gdje se po 3 godine ne izlazi iz sobe i na wc se ide samo kad se mora. A obara i rekorde gledanosti iako su teme vec izlizane. Glavni junak kako znamo vec godinama ceka i nikako da mu sunce sine da vidimo i taj hepiend kad doceka ruski kredit,dok se oko njega mijenjaju statisti i razni neprijatelji kojih ima tolko da vise ni u kadar ne mogu stati. Uglavnom sa i bez gostujuce velike zvijezde Angele iz Njemacke mi nastavljamo seriju ne bi li jednog dana docekali taj kredit kojeg u ruskoj verziji scenarija ima samo u tragovima.

ODGOVORITE