Rizvanoviću bilo zabranjeno da priđe sopstvenoj porodici

Austrijska policija je objavila da je Alen Rizvanović, 26-godišnjak bosanskog porekla koji je juče u punoj brzini uleteo u masu ljudi na ulici u Gracu, ubivši troje i potom napavši prolaznike nožem, bio pod zabranom prilaska sopstvenoj porodici. Njegova žena ga je prošlog meseca prijavila zbog nasilja u porodici zbog čega on po odluci suda nije smeo da prilazi njoj i njihovo dvoje male dece.

Svijet 21.06.2015 | 17:58
Rizvanoviću bilo zabranjeno da priđe sopstvenoj porodici

 

Rizvanović kojeg je Herman Šicerhefer, pokrajinski guverner, opisao kao "poremećenog usamljenog ubicu", bio je prema navodima nemačkog "Špigla" uznemiren što mu se brak raspadao. Šicenhefer je dodao da je napadač, koji je uhapšen ubrzo nakon zločina, bio "mentalno dezorijentisan" i da je delovao sam.

Među troje stradalih u divljanju Rizvanovića u ulici Herengase je i četvorogodišnji dečak, a šest osoba je i dalje u teškom stanju, uključujući dvoje povređene dece. Pored dečaka stradala je i žena koja se takođe našla na putu poludelom vozaču koji se džipom brzinom od preko 100 kilometara na čas probio na glavni gradski trg.

I jedna od žrtava iz Bosne iz Hercegovine


Treća njegova žrtva je Adis Dolić poreklom iz Velike Kladuše koji se suprugom Adisom oženio pre samo dve nedelje. Adisa je preživala sa teškim povredama. Njihova uznemirena rodbina okupila se na glavnom trgu u Gracu i nija mogla da sakrije suze držeći sliku sa venčanja njih dvoje.

Ukupno je u napadu Rizvanovića povređeno 34 ljudi. Građani Graca od juče pale sveće i ostavljaju srceparajuće poruke za rodbinu žrtava na mestu zločina. Napadač se nije opirao prilikom hapšenja, a vlasti smatraju da nije u pitanju bio teroristički čin.

Kamere na ulazu u Rizvanovićevu kuću:

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Iskreno

21.06.2015 16:13

Oznacili su covjeka teroristom pritom ne znajuci uopste razlog za takav strasan osudjujuci cin, ali za neke posjetioce portala bitno samo da je to ucinio musliman.

ODGOVORITE
Name

Re iskreno

21.06.2015 16:38

Kako god ovo je strasno!

ODGOVORITE
Name

Iskrena sucut

21.06.2015 16:48

Sramota me vise rec da sam Musliman ili Bosnjak iz BiH. Mnogo se nakotilo hajvana u nas Bosnjake. Normalno da svi u BiH bjeze od nas i Hrvati i Srbi. Ima nas i normalnih, ali ne možemo se izboriti od ovih hajvana.

ODGOVORITE
Name

Simo

21.06.2015 21:13

Jest. Musliman si ko i ja:

Name

Живјели

21.06.2015 17:31

Независна Република Српска! Што прије то боље, да се одвојимо од ових терориста.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

22.06.2015 05:35

Pa što ne ideš?

Name

nije

22.06.2015 07:25

Ti to nezavisna ako ovako zboriš. To ti je onda TOR.

Name

RE ISKRENA SUCUT

21.06.2015 18:27

Eto vidis ja sam Srbin i znam da su Bosnjaci-muslimani ogromna vecina radni i posteni ljudi,a to sto se dogadja ima u svim narodima,a najvise kod Amerikanaca.

ODGOVORITE