Mektić: Telegram saučešća Austriji

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izrazio je najdublje saučešće ministru unutrašnjih poslova Austrije Johani Mikl Lajtner, povodom tragičnog događaja u Gracu, u kojem su poginule tri osobe, a više od 30 povrijeđeno.

Bosna i Hercegovina 21.06.2015 | 13:22
Mektić: Telegram saučešća Austriji

Mektić je u telegramu saučešća izrazio najdublje saosjećanje sa porodicama stradalih i nadu u brzi oporavak povrijeđenih, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"U ovim trenucima iskreno saosjećamo sa porodicama žrtava zbog velikog gubitka, a dodatno nas žalosti što među stradalima i povrijeđenima ima i djece.

U duhu dosadašnje izuzetno dobre saradnje ministarstava i bezbjednosnih agencija dvije zemlje, Ministarstvo bezbjednosti BiH je spremno pružiti svaki vid pomoći da bi se u potpunosti rasvijetlio ovaj čin", navodi se u Mektićevom telegramu.

On je zamolio Mikl Lajtnerovu da porodicama žrtava i narodu prijateljske Austrije prenese izraze najdubljeg saučešća.

Državljanin Austrije, porijeklom iz BiH, Alen Rizvanović /26/, juče je džipom u pješačkoj zoni u centru Graca usmrtio tri, a povrijedio 34 lica.

Među poginulim je i Adis Dolić, takođe porijeklom iz BiH. Njegova supruga Adisa teško je povrijeđena u ovom napadu.

Austrijska policija zatražila je od MUP-a Unsko-sanskog kantona više informacija o Alenu Rizvanoviću, kojeg su austrijske vlasti nakon hapšenja opisale kao "mentalno dezorijentisanog".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xx

21.06.2015 10:19

Vehabija bolesna nacija jedna vrsta terorizma, ko bi drugi nego muslimani

ODGOVORITE
Name

Roki

21.06.2015 11:26

Ti nisi nista bolji od ovog bolesnika Rizvanovica, drugi put osmisli recenicu i ne provaljuj se vise,te vehabije su vise izlizan pojam......

ODGOVORITE
Name

Md

21.06.2015 11:33

Sta imas izrazavatu saucesce sami su sebi napravili belaj,sto su sijali sada zenju i to je samo pojedinacan slucaj dobice oni jos od svojih boraca za slobodu

ODGOVORITE
Name

brle

21.06.2015 13:04

Ista ta Austrija je uvijek Srbe smatrala za neprijatelje, a u stvari vise su joj muslimani nanijeli stete daleko. Propaganda je cudo nevidjeno. Skontacee jednom neko ad tih austrougara, ako ih bude.

ODGOVORITE
Name

ss

21.06.2015 13:37

Upravu si brle sto si napiso sta i jos ceka

ODGOVORITE