SP: ''Orlići'' junaci, Žile i Šaponja, ovako vide finale...

Živković poručuje sa Novog Zelanda: Ne znamo za umor, sačuvali smo snagu, donećemo vam pehar ispred Skupštine! Šaponjić pred Brazil: Znamo im slabe tačke i tog momka iz Mančestera, ali mi se pitamo!

Fudbal 19.06.2015 | 16:45
SP: ''Orlići'' junaci, Žile i Šaponja, ovako vide finale...

Možda i najbolji pojedinac Orlića na Mundijalitu samouveren pred finale i kaže sa ekipa nije isrcpljena iako je igrala tri meča zaredom po 120 minuta.

Odbranu Malija je sekao kao mačem, u dosadašnjem delu Mundijalita je bio najopasniji igrač Paunovićevih Orlića i predstavljaće jedno od najjačih oružja Srbije u sutrašnjem finalu protiv Brazila.

Andrija Živković igra u fenomenalnoj formi, a uoči početka Mundijalita je hrabro najavljivao borbu za titulu prvaka sveta.
„Verovao sam u ovakav epilog. Finale sam prognozirao jer sam znao koliko smo kvalitetna reprezentacija u svim segmentima. Imamo dobre igrače i stručni štab. Odlično smo se pripremili i znali smo da možemo da doguramo ovako daleko. Ipak, finale nije kraj“, ističe Andrija Živković u telefonskom razgovou za Sportski Žurnal.

Brzonogo krilo Partizana se vraća na polufinale sa afričkom selekcijom kada je bio uzrok svih problema odbrane Malija.
„Afrikanci mnogo trče, imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca i dobro su nas namučili. Šteta je što nismo postigli još neki gol u prvom poluvremenu. Drugačije bismo onda igrali u nastavku. najvažnije je da smo slavili, makar ponovo u produžetku.“

Nema bojazni da je selekcija Srbije iscprljena posle tri uzastopna meča u kojima je igrala produžetke.
„Fizički smo odlično pripremljeni. Imamo uvek dovoljno snage da slomimo protivnika kada je potrebno. Nije lako odigrati tri puta zaredom po 120 minuta, ali sačuvali smo snagu i za finale.“

Mladi srpski as poštuje rivala u finalu, ali mu ne pada na pamet da na Brazil gleda kao nepremostivu prepreku.
„Za sebe mogu da kažem da će to biti najveći meč u dosadašnjoj karijeri. Stigli smo do završnice, ali niko i ne pomišlja da je to maksimum. Poštujemo Brazilce, pogotovo zbog ubedljive pobede nad Senegalom u polufinalu. I mi smo pokazali mnogo na SP i nema razloga da tako ne bude i u finalu. Dovoljno smo jaki za trijumf i veliko slavlje.“

Meč protiv Brazila će biti drugi za Orliće na Mundijalitu protiv neke ekipe iz Južne Amerike. Prvi su izgubili od Urugvaja...
„Nezasluženo smo izgubili od Urugvajaca. Nije da nam ne odgovara južnoamerički stil igre. Promašili smo veliki broj šansi u prvoj utakmici i zbog toga ostali bez bodova. Bili smo i posle tog meča puni smaopouzdanja, naredene utakmice su pokazale da je startni poraz više bio splet nesrećnih okolnosti. Nadam se da će nam se protiv Brazila vratiti za propušteni sa Urugvajem.“

Verovao je u titulu i pre odlaska „na kraj sveta“, a sada veruje u doček i veliku žurku na balkonu Skupštine grada.
„Informacija o dočeku je vrlo brzo došla do nas. Jedva čekamo taj trenutak. Biće to nešto najlepše u ovih mesec i više dana koliko smo na Novom Zelandu. Počastvovani smo ogromnim priznanjem, „zapećemo“ da osvojimo titulu i veliki pehar donesemo ljudima ispred Skupštine. Siguran sam da će sve izgledati spektakularno“, zaključio je Živković u telefonskom razgovoru za Žurnal sa Novog Zelanda.

"Pre polaska na put, kada sam video koji su fudbaleri dobili poziv, znao sam da ćemo nešto napraviti", kaže Šaponjić.

Mladi napadač Partizana Ivan Šaponjić izrastao je u pravog džokera Veljka Paunovića! On je golom protiv Mađara u samoj završnici obezbedio našem timu produžetke, a duelu sa Malijem postigao je pobedonosni pogodak. U oba navrata ušao je sa klupe.

Da li će tako biti i u velikom finalu ostaje da vidimo, međutim, Šaponjić sam kaže da ne razmišlja o tome, jer je sve na selektoru. Ono što je bitno jeste da je utakmica za titulu prvaka sveta pred vratima, sada već brojimo sate i čekamo spektakl na Novom Zelandu...
"San igrati finale Svetskog prvenstva, pa još protiv Brazila, gde ćete bolje?! Danas ćemo gledati njihove snimke, slabe tačke i kvalitete, odnosno ono što im je najjače oružje. Do sada smo uspeli da zapazimo da su nam prekidi šansa, jer smo tu jaki, a oni malo slabiji. Pojedinačno, čuo sam za tog momka iz Mančester junajteda, Pereiru, ali ne treba gledati individualno. Zapravo, mi gledamo u naše dvorište. Najvažnije je kako mi odigramo, a ne cena igrača", izjavio je za Alo dan uoči utakmice Šaponjić.

Mladi golgeter u prvi plan ističe selektora Veljka Paunovića, za koga kaže da je izvanredan motivator. Takođe, porodična atmosfera u ekipi ono je što se posebno dopada Šaponjiću.
"Pamtiću doživotno selektorove reči kada sam ulazio protiv Mađarske: "Uđi, podigni ekipu, daj im vetar u leđa i nagazi poztadi". Dao sam sve od sebe, pozitivno sam pričao i rezultat je došao. Paunović nam daje mnogo dobrih saveta".

Plasman u finale Mundijalita, kaže, za njega ne predstavlja iznenađenje...
"Pre polaska na put, kada sam video koji su fudbaleri dobili poziv, znao sam da ćemo nešto napraviti", završio je Šaponjić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

B.LUKA

19.06.2015 15:53

IDEMO BRACOOOO.

ODGOVORITE
Name

samy

19.06.2015 16:48

Tako je idemooooooo Srbiiiii

ODGOVORITE