Zvaničnik BiH na meti pakistanske bande

Pakistanska Specijalna istražna jedinica (SIU) uhapsila je u Islamabadu bandu koja je mjesecima terorisala strance, a na njihovoj meti se našao i zamjenik šefa misije bh. ambasade u ovom gradu, čiji se identitet ne navodi.

Svijet 17.06.2015 | 21:10
Zvaničnik BiH na meti pakistanske bande

Navodno su od člana bh. diplomatske misije ukrali torbicu i mobilni telefon.

Portparol tima SIU kaže da su uspjeli da uhapse lopove koji su svoje žrtve pljačkali pod prijetnjom oružjem. Kako su iz policije saopštili, identifikovana su dvojica lopova - Hamza Safdar iz Lahorea i Ali Abaz iz Ravalpindija.

Policija je prilikom hapšenja kod lopova otkrila neke od ukradenih predmeta, ali i naoružanje kojim su prijetili žrtvama.

Nakon preleminarnih ispitivanja, osumnjičeni su priznali da su pljačkali strance uglavnom u supermarketima, ali i na autoputu.

Da su na meti lopova bili stranci svjedoči i saopštenje policije, gdje stoji da je jedna od žrtava bila Dulse Marija Rodrigez Perl, strankinja koja je opljačkana početkom februara 2015. godine.

Takođe, uhapšeni su priznali da su dosta žrtava presreli i u tržnim centrima i supermarketima, pa su tako i Amnu Salem, inače iz Islamabada, opljačkali pod prijetnjom oružjem u poznatom "Jinnah Super Marketu", u Islamabadu.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar