Nastavljeno nezakonje u „Picinom parku“

Saga oko gradnje poslovnog objekta Mileta Radišića u Banjaluci se nastavlja. Napravljen je korak dalje, pa je izgrađen i pristupni put objektu preduzeća “Grand Trejd”, koji vodi direktno sa jedne od glavnih banjalučkih ulica.

Republika Srpska 16.06.2015 | 19:00
Nastavljeno nezakonje u „Picinom parku“

U PDP – u tvrde da gradski odbornici nisu uopšte raspravljali niti dali odobrenje da se to uvrsti u regulacioni plan gradnje objekta Grand trejda.

Prema trenutnom regulacionom planu, pristupni put je trebalo da ide od strane Medicinske elektronike, ili pored Željka Vulića. Kako očigledno nije htjela da se diže prašina zbog presude i bijega Mileta Radišića, odlučeno je da se automobilima napravi ulaz direktno sa ulice Vuka Karadžića.

U PDP - u napominju da su još u martu prošle godine podnijeli krivične prijave kako bi se ispitala kompletna gradnja objekta u centru Banjaluke.

Ova nelegalnost je, kažu, prelila kap u čaši.

Željko Vulić, koji se godinama bori za svoju kuću i okućnicu protiv gradskih vlasti i Mileta Radišića, sumnja u dobre namjere i nije siguran da se od gradnje pristupnog puta pored njegove kuće, odustalo.

Gradonačelnik Banjaluke poručuje da je ova situacija privremena, i da će se pristupni put izmjestiti tamo gdje bi i trebalo da je prema regulacionom planu.

A kada će se raditi po onome što su sami napisali i što je zakonom propisano, gradonačelnik nije odgovorio.

Objekat Grand Trejda, čija je gradnja počela 2012. godine u centru Banjaluke, izazvao je jedne od masovnih protesta koji su trajali mjesecima zbog uništavanja gradskog parka.

Oštećena strana u cjelokupnom slučaju bio je i Željko Vulić, koji ne želi da da svoju zemlju i kuću, ali ni gradnju pristupnog puta pored kuće.

Na kraju Miletu Radišiću, vlasniku Grand Trejda, presuđeno je tri godine zbog trgovine akcijama Medicinske elektronike, ali pravda je očigledno zakazala, jer je Radišić još u bjekstvu. A objekat i pristupni putevi nastavljaju da se grade, mimo već propisanih pravila.

(BN TV)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Banjalučanin

16.06.2015 17:13

Ta zgrada će biti srušena. Tu će biti izgradjena autobuska stanica za lokalne linije. Mile i kompanija će u zatvor, ne na tri godine nego na malo duži službeni put.

ODGOVORITE
Name

Goran

16.06.2015 20:59

hahhahah ... zamro sam od smjeha...ko ce je rusiti ovaj Zolak i Talic i Dronjak ... hahhah

Name

glupost

16.06.2015 17:37

Ta zgrada nikada ne će biti srušena.Nije važno čija je i koju je gradio.Treba konfiskovati,a ne rušiti.

ODGOVORITE
Name

sramno

16.06.2015 17:48

Puštate takve komentare da se čovjek naježi.Ovaj komentar Banjalučani je ispod svakog ljudskog dostojanstva.Dosta puštanja tako primitivnih i rušilačkih komentara što je svojstveno BNTV.

ODGOVORITE
Name

BORAC

16.06.2015 18:55

HOĆEŠ NAM TI MOŽDA DRŽATI PREDAVANJA O BANJALUCI... IDI NA RTRS PA DRŽI PREDAVANJA, TO I JESTE VAŠA TV, NIJE BANJALUČKA

Name

sirogojno

16.06.2015 18:02

Fuj,stidim se sto sam banjalucanin,,nije to vise ona banjaluka...cao nema vise

ODGOVORITE
Name

K..ev Park

16.06.2015 19:16

Picin park…lol…kad moze dim sto ne moze i park…ha ha

ODGOVORITE
Name

baja

16.06.2015 19:43

Sta je sramno u shilerovoj se takve zgrade ruse.To je pozitivno iskustvo Srbije.

ODGOVORITE
Name

giometar

16.06.2015 20:17

Velki udio u kriminalu ima Geodetska uprava sa Deurić Acom iz Han Pijeska koji je glavni u toj Upravi sa suradnicima (braća mu; jedan u Srbiji, drugi u Rusiji,oba veliki biznismen blisko posluju sa Dodikom)!

ODGOVORITE
Name

Bijes

16.06.2015 20:52

Gospodo, nelegallnost jeste u pitanju ali za sve VAS koji ste kao protestovali imam pitanja : Gdje ste bili sa vasim protestima, peticijama i bunama kad godinama isti taj park nije imao ni postenu stazu za setnju, kad su se narkomani iz svih naselja okupljalii, napadali zene i djecu, kad su sprice i prazne flase docekivale djecu sutradan, kad je manijak godinama "ordinirao" po istom tom parku???!!! Gdje ste bili savjesni "gradjani"???! Od cijele te poljane jedino mi je zao STAROG HRASTA. Prema tome tisina tamo! Objekat ce ostati gradu, nece ga Mile odnijeti sa sobom u grob!

ODGOVORITE
Name

Goran

16.06.2015 22:00

Nije pamet skupa,samo je nema za kupiti.

Name

modricanin

16.06.2015 21:12

Vi sto pametujete za rusenje nemate pojma.. ako to propadne zar nije bolje ulozit koju paru i napravit mesto korisno...svi znate rusit pa o5 bacat pare.

ODGOVORITE
Name

Za mlade

16.06.2015 21:52

U skladu s imenom tu su nekad radile obrtice najstarijeg zanata. Oni ostisle, a ime ostalo.

ODGOVORITE