Nakon 13 mjeseci u rijeci pronašao "golfa"

Crveni "golf dvojka", vlasništvo Siniše Starčevića, na suvom se našao nakon 13 mjeseci od kako je u naletu vodene mase u majskoj poplavi prošle godine potonuo sa ivice mosta u dobojskom naselju Bare.

Republika Srpska 16.06.2015 | 18:45
Nakon 13 mjeseci u rijeci pronašao "golfa"

"Iako su mi govorili da je rijeka Bosna auto odnijela čak do Šamca, nisam gubio nadu da ću ga pronaći. Prije 18 godina uvezao sam ga iz Njemačke i zahvaljujući njemu preživljavali smo nekako i ja i moja porodica", rekao je Starčević Srni, dok je bager iz korita izvlačio automobil.

Starčević, koji je dugogodišnji ribar, odazvao se prošle godine pozivu Civilne zaštite da zajedno sa prijateljima čamcem pomogne u evakuaciji i snabdijevanju građana naselja Bare koji su bili ugroženi poplavom.

"Tog 15. maja prešao sam `golfom` most iz pravca Kožuha. Naprijed se nije moglo jer je voda već poplavila drugu stranu, a ubrzo ni nazad, tako da sam auto ostavio uz samu ivicu mosta, sa kojeg ga je bujica odnijela zajedno sa mostom", prisjeća se Starčević.

Od gubitka automobila, kaže on, u tom trenutku teže mu je palo što je bespomoćan slušao zapomaganje i dozivanje u pomoć stanovnika čije su kuće bile poplavljene.

Starčević kaže i da nije gubio nadu da će pronaći automobil, i navodi da je godinu dana čamcem plovio oko i iznad vozila, a uočio ga je prije 10 dana.

"Ribari su govorili da je viđen kod Modriče i Šamca. Sva navedena mjesta sam obišao pronalazeći po koji crveni dio tuđih vozila. I eto, bio sam uvjeren da ću ga naći, i to baš na ovom terenu, oko 300 metara od mosta", rekao je Starčević.

Zahvaljujući niskom vodostaju iz vode je virio dio crvenog krova, što su kasnije potvrdili i ribari koji su mjesto obilazili čamcima.

Starčević, za kojeg je crveni golf "dvojka" više od auta, kaže da će sada morati da ga se riješi.
"Moraću ga se riješiti, nešto u otpad, a nešto u dijelove", kaže Siniša.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

roky

16.06.2015 10:51

Bas mi je zao covjeka i sam sam vozac znam kako bih se osjecao na njegovom mijestu, steta.

ODGOVORITE
Name

institucija

16.06.2015 11:06

Sta ti je Golf.

ODGOVORITE
Name

Brod

17.06.2015 00:21

Pošten čovjek pošao drugima u nevolji da pomogne, zbog svoje dobrote ostao bez auta.Možda bi mi sa portala mogli da pokrenemo akciju da pomognemo čovjeku,ako mu mi ne pomognemo drekavac i "faktički" sigurno neće.

ODGOVORITE