Srbiju ucjenjuju Kosovom

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na Evropskom forumu Vahau, u Austriji, da Srbiju ucjenjuju Kosovom.

Srbija 14.06.2015 | 19:57
Srbiju ucjenjuju Kosovom

Vučić je istakao da je prioritet Srbije da očuva stabilnost u regionu, jer sve preduzete ekonomske mjere neće pokazati rezultate bez očuvanja regionalne stabilnosti, te kritikovao što pojedine zemlje Beograd ucjenjuju Kosovom.

Premijer Srbije je u govoru na Evropskom forumu Vahau, u Austriji, upozorio da je po pitanju stabilnosti regiona dosta zabrinjavajućih signala, te događaja koji su mnogo veći problem od onog između Srba i Albanaca.



Ipak, ukazao je, Srbiju ucjenjuju Kosovom.

"Skrinig proces je završen, ali i dalje nije otvoreno niti jedno jedino poglavlje, jer neke zemlje u Evropi čekaju da se završe neke stvari oko Kosova", primijetio je Vučić.

On je ukazao da je poslije Briselskog sporazuma u dijalogu sa Prištinom potpisano još niz dogovora, navodeći kao primjer dogovor o pravosuđu, koji je, kako je rekao, bio teži za Srbiju od Briselskog sporazuma.

"Posebno me zabrinjava jedna stvar, a to je regionalna stabilnost, u koju je Srbija mnogo investirala", istakao je premijer.

On je u prilog tome podsjetio da je nedavno u Makedoniji, na sedam sati udaljenosti od Srbije, poginulo 28 ljudi, te primijetio da bi želio da vidi više stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

"To su veći problemi od onog između Srba i Albanaca, iako je taj odnos veoma kompleksan i nije lako definisati i rešiti sve probleme", podvukao je on.

Takođe je kritikovao neumjesne izjave pojedinih političara iz susjedstva, rekavši da je Srbija imala najmanje "glupih izjava u regionu", te ukazujući da je na Balkanu, kao što se vidjelo, potrebna samo jedna inicijalna kapisla da dođe do sukoba.

Izvor: Agencije

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Kos-Met

14.06.2015 14:15

Kos-Met je izgubljen 1999. godine nakon ulaska Miloševićevih policajaca sa teškim naoružanjem. Dali slučajno ili ne svi Albanci su se bez borbe povukli prema Makedoniji i Albaniji ostavljajući prazan prostor iza sebe, nakon čega je uslijedila NATO intervencija i ponovni povratak Albanaca na svoja ognjišta. Sada je za sve kasno i bilo koji političar neće moći promijeniti trenutno stanje.

ODGOVORITE
Name

Kirilenko

14.06.2015 14:29

Nekad Vucic kaze, ima pritisaka nekad nema.Po potrebi se soli ono sto smo davno skuvali i jos jedemo.Kao sto se Djokic ne pita oko elektroprivrede tako i Vucic oko Kosova. Sta Amerika kaze oko Kosova tako ce biti,nazalost. Mada Vucicu skidam kapu zbog napora u spoljnoj politici Srbije,i idejama, kao i poslednjoj da gradjani letuju u svojoj zemlji.Dodik nema takav kapacitet patritizma i empatije.osim na providnoj demagogiji.

ODGOVORITE
Name

jeste

14.06.2015 19:51

Bas dobar potez poziva sirotinju da letuje u svojoj zemlji a guzonje I njihova deca da letaju po Europe u luksuznim hotelima da trose dnevno na hiljade eura iz narodne kase. E bas mi je to neki dobar potez poziva narod da bi on skupio pare da plati penzije to je vise nego jadno sto se mene tice.

Name

Gavrilo

14.06.2015 14:30

Mi se monstrumima iz Vatikana ne možemo dodvoriti ! Nije nama uslov odkidanje Kosova i Metohije. A zatim i Severne Srbije (Čitaj: Srpski toponim Vojvodina). Nama je uslov svih uslova Kalendar katolički. Ali kalendar samo kao metafora. Nama je uslov krvave šape iz Vatikana da pređemo na lopatu i da se lopatamo kao Rumuni i Bugari i da uđemo u NATO (Čitaj: Katolički zemaljski pakao),pa da širom sveta ubijamo ljude radi otimanja resursa. Mi moramo Dekretom ukinuti katolički model vlasti i postaviti Visokog predstavnika upravlja sa nama.

ODGOVORITE
Name

Vulin

14.06.2015 15:35

Jel ovo Gavrilo Princip

Name

Oko sokolovo

14.06.2015 14:57

Nije moguće!, a šta je s tvojim autoritetom Vučko?

ODGOVORITE
Name

Radovan

14.06.2015 15:46

Nije nama ni Vucic ni Amerika ni Vatikan koji jos nije priznao Kosovo kriv sto je Republika Srpska sinonim za kriminal,korupciju i zelju da skoro milion Srba iseli se iz ovog entiteta. otvoreno reci, Srbi na vlasti uz dokaze napravise vise stete Srbima od svih Vatikana i Amerka zajedno.

ODGOVORITE
Name

Devijant

15.06.2015 04:20

Bravo, bas tako.

Name

JA

14.06.2015 18:55

Uzece oni vama Kosovo,dio Makedinije,dio Crne Gore,pa malo Srbije i gotova kw Velika Albanija!Sta se tome čudite???To je svima vama bilo jasno od samoga početka!!!

ODGOVORITE
Name

re Kos-Met

14.06.2015 19:04

Nisu Milosevicevi policajci usli oni su bili na Kosovu od prije,a drugo siptari se nisu vratili na svoja ognjista nego na otetu teritoriju od strane fasista sto se zove okupacija,i trece siptarska ognjista su po sumama i brdima Albanije na Kosovu su zahvaljujuci ustasi Jozi

ODGOVORITE
Name

jeste

14.06.2015 19:54

Bas dobar potez poziva sirotinju da letuje u svojoj zemlji a guzonje I njihova deca da letaju po Europe u luksuznim hotelima da trose dnevno na hiljade eura iz narodne kase.E bas mi je to neki dobar potez poziva narod da bi on skupio pare da plati penzije to je vise nego jadno sto se mene tice.