Ajfon će od sad pratiti vaš seksualni život

Nadogradnja za Epl Helt aplikaciju, koja će uskoro biti dostupna, omogućiće korisnicima da njom prate svoj seksualni život.

Svijet 11.06.2015 | 15:58
Ajfon će od sad pratiti vaš seksualni život

No stručnjaci kažu kako je korist od ovakve aplikacije upitna. Kažu kako će informacije o seksualnoj aktivnosti biti korisne tek kada se upare s drugim informacijama poput datuma posljednje mjesečnice u žena.

Praćenje seksualnih aktivnosti će biti dio novog dijela Epl Helt aplikacije, a zvaće se ''Reproduktivno zdravlje''. Korisnici će moći upisati datum svog posljednjeg seksualnog odnosa, te jesu li koristili zaštitu.

Samo nabrajanje datuma vaših seksualnih odnosa i nije posebno korisno, osim što podiže ljudima samopouzdanje, kaže doktorica Elisabet Kavaler, urologinja iz bolnice u Njujork. ''Radi se o narcisoidnoj aplikaciji'', dodaje Kavaler.

S njom se složila i doktorica Viktoria Dženings s Instituta za reproduktivno zdravlje na Univerzitetu u Džordžtaunu. Ona kaže da se samo unošenje podataka o broju seksualnih odnosa ne može koristiti ni za što korisno osim ako se ne poveže s nekim drugim informacijama.

Ova aplikacija omogućiće korisnicima da prate još neke parametre poput vremena menstruacije i ovulacije. Problem je što će sve ove stavke biti prikazivane u različitim grafovima, a stručnjaci kažu da odvojene, ove informacije neće biti od velike koristi, piše Yahoo.com

Izvor: N1 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbin

11.06.2015 16:14

Moj nece,ja imam android...

ODGOVORITE
Name

Nokia

11.06.2015 16:58

Ajde da vidim i to čudo kupiću i ja ajfon da vodim statistiku.

ODGOVORITE