Za braću Srbe i Bošnjake u vezi druge i prve Srebrenice

Srbi i Bošnjaci su jedni drugima činili zločin. Ubijali, klali, ali nikad to nisu radili iz zadovoljstva... I evo, u iščekivanju godišnjice druge Srebrenice, koja se desila jula mjeseca 1995. godine, kada je počinjen strašan zločin nad Bošnjacima, pripremimo se na ponovno odavanje pošte svim tada nevino stradalim, kao što ćemo odati poštu i svim Srbima nevino stradalim u prvoj Srebrenici, onoj koja se počela dešavati od Božića, 7. januara 1993. godine – Kravice, srpska sela oko Srebrenice. Odajmo poštu i ne samo nevinim žrtvama druge i prve Srebrenice, navodi u saopštenju SNP "Izbor je naš".

Bosna i Hercegovina 10.06.2015 | 14:15
Za braću Srbe i Bošnjake u vezi druge i prve Srebrenice

Već neko vrijeme i u Srba i u Bošnjaka javlja se potreba o izmirenju i poboljšanju srpsko-bošnjačkih odnosa. I baš sad, poslije takvih ohrabrujućih znakova, Velika Britanija predlaže da se u Ujedinjenim nacijama usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici. I upravo ona može ponovo rasplamsati sve ono što ne valja kod Srba i Bošnjaka. Ni razbijanje Jugoslavije nije prošlo bez uticaja stranaca, a već nekoliko decenija primorani smo da radimo po njihovom nevidljivom planu koji je pun obećanja, a mi smo u sve težoj ekonomskoj i svakoj drugoj situaciji. Pa čak, moguće je, da su dali zeleno svjetlo za veliki kriminal kako bi bili u prilici da ucjenjuju mnoge ljude da rade u njihovom interesu.

Srbi neće dozvoliti da na bilo koji način, a pogotovo dobrovoljno, učestvuju u prihvatanju laži da se u Srebrenici dogodio genocid od strane Srba i da je Republika Srpska na taj način genocidna tvorevina.

Iznosiće svoje činjenice:

· Da je Alija Izetbegović rekao: „Žrtvovaću mir za nezavisnu BiH". A zločin protiv mira je najteži zločin. Moguće je da su u stvaranju takvog njegovog stava učestvovali stranci;

· Prvi pojedinačni zločin desio se nad srpskim svatom Nikolom Gardovićem u Sarajevu, a i prvi masovni zločin desio se takođe nad Srbima u selu Sijekovac kod Broda 26. marta 1992;

· Naser Orić, Alija Izetbegović, Bil Klinton govorili su da treba žrtvovati pet hiljada Bošnjaka kako bi došlo da NATO agresije nad Srbima. I došlo je...;

I Srbi i Bošnjaci moraju izvući istorijsku pouku da za svakog normalnog Srbina i Bošnjaka bolji je međusobni mir, nego rat. Niko treći ne može nam više željeti dobro kao što mi možemo poželjeti sami sebi. Ali to moramo sami da uradimo. Da bi se to i desilo, treba nas savjest navesti da se i Srbin i Bošnjak ispovijede. I to jedan drugome. Gledajući se u oči, a videći sebe, i govoreći, grešnik i žrtva smo mi, pokajmo se i oprostimo prije nego što jedan drugome zatražimo oproštaj.

Šta nam preostaje? Da nas izmire naši nevino stradali. Pridonijećemo ih kao žrtve u temelje međusobnog mira, kojeg ćemo graditi stalnim pokajanjem i praštanjem. Tako ćemo biti u stanju da razlikujemo dobro od zla. I nikada više nećemo počiniti jedni drugima zločin. Biće to na radost našim potomcima, a spokoj našim nevino stradalim. Ili da nastavimo sa drugom i prvom Srebrenicom na ko zna čije zadovoljstvo, navodi se u saopštenju SNP "Izbor je naš".

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Srin

10.06.2015 12:31

Mozemo mi pricati koliko hoćemo, Bosnjaci Srebrenicu imaju na papiru, dokaze da je Plavsićka govorila da su genetski deformiran narod, da je mladić ubijao i protjerivao "Turke", dokaz da su obiljezavani trakama za istrebljenje..itd. Sta mi imamo o toga? Sve sto Bosnjaci imaju mi nemamo... Moramo priznati da smo izgubili rat na sudovima...

ODGOVORITE
Name

Koja

10.06.2015 12:48

A Dodik je prvo rekao da se u Srebrenici desio genocid pa sada se pravi lud !Idite na youtube.

Name

Re Srin

10.06.2015 13:02

A koji to vi nemate? Koji vi ste to izgubili rat? Srinovi? Rat je izgubljen kad se predas!

Name

Стоп манипулацијама

10.06.2015 12:46

Доста је било страних манипулација над Босанцима, до сад су се требали сви опаметити.

ODGOVORITE
Name

Komso bl

10.06.2015 13:34

Zašto se kod nas malo govori o "prvoj Srebrenici" tj. o zločinu nad Srbima u Podrinju na Božić '93 godine?

ODGOVORITE
Name

misirac

10.06.2015 14:02

.....u vezi prve srebrenice oni su to radili iz cistog zadovoljstva a tako smo im i vratili.....

ODGOVORITE
Name

Komšijesku

10.06.2015 14:45

Ne bih rekao da smo mi to nad muslimanima radili iz zadovoljstva i planski...

ODGOVORITE
Name

MI6

10.06.2015 14:47

O prvoj Srebrenici se malo prica zato sto upravo strani faktor, kome je za cilj bio druga Srebrenica, zeli da je minimizira ili porekne, a drugu je maksimalno ispromovisao sirom svijeta, a samo da opravda svoje operacije, koje ništa dobro nisu donijele ni Srbima ni Bošnjacima.

ODGOVORITE
Name

Jasreb

10.06.2015 16:56

Ma kakvi. Srebrenica je izmisljena, isto kao i Jasenovac!

ODGOVORITE
Name

Boki

10.06.2015 17:22

Nista ne moze izbrisati zlocine muslimana do 95 god.Takva zvjerstva niko nije radio i to ce kad tad dobiti i pravnu satisfakciju.

ODGOVORITE
Name

Md

10.06.2015 19:44

Nazalost i Srebrenica je kao sve ostalo neko je rekao neko je cuo neko je uradio a niko nista ne zna ni koliko je Muslimana pobijeno od Srba i koliko ih je Oric i Alija pobili,a pobijeni Srbi nikog ne interesuju pocev od nasih politickih mafijasa pa do Eu.

ODGOVORITE
Name

DostaJe

10.06.2015 19:59

Naš problem je što previše kasnimo. Stranci nam sve određuju. Kad shvatimo ko je izrežirao i realizovao dređeni problem, oni već imaju planove za narednih sto godina. Moramo biti brži, moramo biti korak ispred vremena. Dok tako ne počnemo raditi i razmišljati, neće nam biti bolje. Takođe trebmo međusobno da se pomirimo, ALI bez stranih posrednika, između ostalog onog Incka, koji nas skupo košta, dok se mi međusobno svađamo, američkog i drugih ambasadora, i ostalog intelektualnog šljama, koji je došao u ovu državu, zato što nemaju priliku da dobiju neku dobro plaćenu funkciju u svojoj zemlji.

ODGOVORITE