Misija MMF-a od danas boravi u BiH

Misija Međunarodnog monetarnog fnda, koju će predvoditi Ron van Roden, doputovaće danas u BiH, gdje će sa predstavnicima vlasti razgovarati o mogućem novom aranžamnu sa ovom finansijskom institucijom, saopštio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atojan.

Bosna i Hercegovina 10.06.2015 | 08:05
Misija MMF-a od danas boravi u BiH

On je dodao da će delegacija MMF-a boraviti u BiH do 24. juna.

Prema njegovim riječima, novi aranžman sa MMF-om pomogao bi BiH u rješavanju finansijskih potreba i podržao program strukturalnih reformi.

Predsjednici vlada Republike Srpske i Federacije BiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić su mogućnost sklapanja novog, odnosno povoljnijeg aranžamana sa MMF-om sa dužim rokom otplate, dogovarali tokom sastanka u Doboju 11. aprila.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

best

10.06.2015 06:24

Jedva su dočekali ovaj nastavak novih zaduženja, jer nema od braće Rusa davno obećani kredita.

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

10.06.2015 06:42

MMF , molim vas ne dajte novac lopovima tj."politicarima" , dosta vise narkomanskih infuzija za "vlasti" na svim nivoima , vrijeme je za bankrot i reset cijelog sistema ! I da, molim vas , uzmite elektroprivrede i telekome , "bankomate politickih partija" i onda se niko neposten nece baviti "politikom"!

ODGOVORITE
Name

Zoki

10.06.2015 08:54

Ja bi preporucio da MMF ide na lice mjesta i da vidi sta su uradili, pa onda da da ocjenu, a ne samo davati a nista licno da se vidi

ODGOVORITE