Ljepota osmijeha zavisi od karmina

Kada birate ruž, trebalo bi da znate da nije važno samo da li vam se sviđa boja i da li se uklapa spram garderobe, nego šta "čini" vašem osmehu.

Moda i ljepota 08.06.2015 | 10:06
Ljepota osmijeha zavisi od karmina

Kada birate ruž, trebalo bi da znate da nije važno samo da li vam se sviđa boja i da li se uklapa spram garderobe, nego šta "čini" vašem osmehu. A on će biti blistav samo ako karmin uskladite sa zubima. To će vam posavetovati svaki profesionalni šminker i skrenuće vam pažnju da mnoge nijanse samo stvaraju kontraefekat, umesto da istaknu najbolje što imate.

Crveni tonovi, od boje mesa do trule višnje, postižu dobar kontrast i neutralizuju žutilo na zubima. Ukoliko imate bele "jedinice" i "dvojke", opredelite se za intenzivnu crvenu, jer će ona istaći lepotu zuba i osmeh učiniti još blistavijim. S obzirom na to da ova nijansa nije baš za svaki dan, dobra zamena mogu da budu koralne boje, pogotovo narandžasta. Ona stvara efekat topline, tako da tamnije zube čini lepšim.

Svetloružičaste i nijanse pudera su pogubne u tom smislu, jer naglašavaju žutilo.
Mat ruževi ističu nepravilnosti i mrlje na zubima, tako da ni oni nisu dobro rešenje. S druge strane, sjaj preko karmina stvara osećaj dubine, reflektuje svetlo sa usana, pa postiže efekat blještavo belih zuba.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar