Policajci spavali s maloljetnicama

Trojica istaknutih šefova saobraćajne policije suspendovana su zbog teže povrede dužnosti, potvrdila je Uprava policije.Dvojica od njih su visokopozicionirani službenici Uprave policije, a treći je bio visokopozicionirani službenik Policijske uprave zagrebačke.

Region 08.06.2015 | 09:24
Policajci spavali s maloljetnicama

Iako Jutarnji.hr. raspolaže i njihovim imenima, Policiji nisu htjeli potvrditi da li je riječ tačno o tim osobama.Kako se neslužbeno saznaje, sva trojica su suspendovana nakon što su, gotovo slučajno, došli pod istragu kriminalističke policije.Naime, krim-policija je prošle godine uoči Božića počela istragu o grupi svodnika koji su preko Facebooka i oglasa tražili djevojke koje bi radile za njih.

Osim punoljetnih prostitutki, ranije uhapšena Magdalena B. (28), fitness trenerica, i njen prijatelj Marijo B. (45) nudili su i seksualne usluge maloljetnica.Upravo zbog plaćenog seksa s jednom od 17-godišnjakinja kazneno je prijavljen njihov klijent - autoprevoznik Marijan K. (50), a prisluškujući njegov telefon, policija je došla i do svojih kolega.

Naime, policija je presrela njegov razgovor s jednim od šefova saobraćajne policije u kojemu mu on na poklon, između ostalog, nudi i plaćeni seks.

Autoprevoznik je, naime, preko uhodane veze sa svodnicima policijskom šefu naručio prostitutku i pritom platio i njenu uslugu i motelsku sobu u kojoj je usluga pružena. Kako se neslužbeno saznaje, policija je nakon toga počela i istragu o tome što je prevoznik dobio zauzvrat.

Naime, sumnja se da je na taj način policajcu zapravo dao mito. Takođe se sumnjalo i da su policajci iznuđivali takve poklone i usluge od autoprevoznika i drugih osoba.Kako saznaje Jutarnji, istraga je u toku. Autoprevoznik kojega je policija nadzirala u četiri je navrata plaćao seks maloljetnici, a jednom joj je, umjesto novca, dao iPhone 6.

Podsjetimo, osumnjičena ekipa svodnika u ovom slučaju podvodila je skupinu djevojaka po stanovima i hotelskim sobama, a cijena je bila od 500 do 700 kuna za pola sata.Svodnicima Mariju i Magdaleni obraćao se šaroliki spektar klijenata - od pjevača, advokata, preko vlasnika tarot-linije do ginekologa, novinara i radnika "Hrvatskih šuma".

Izvor: Avaz

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

O čemu vi

08.06.2015 08:53

Nadam se i kod nas uskoro ovakvim ishodima istraga....

ODGOVORITE
Name

bakšiš

08.06.2015 09:06

Volio bih više nego išta da kod nas u BiH nije tako ali je gore deset puta.Kad neko iz tih redova progovori jer već govore ali tiho u uskim kuloarima???

ODGOVORITE
Name

ja

08.06.2015 09:13

Pa kakvi su im tek lopovi kad je takva policija?????????

ODGOVORITE
Name

SOKO

08.06.2015 09:58

I SA POLICIJOM I BEZ POLICIJE ISTI JE BROJ LOPOVA. AKO NISU VANI ONDA SU U POLICIJI!

ODGOVORITE
Name

Brod

08.06.2015 12:46

Zemlja ste koja ima more i ne znate nabaviti jahtu i tamo orgijati, ugledajte se na poštenjačine iz RS-e.

ODGOVORITE
Name

I to su samo ljudi

08.06.2015 21:18

Nisu oni losi ali nisu niti savrseni. Seks dodje kao olaksanje. Doticne su od svog medjunozja napravile automat za novac te da ni policajci bili bi drugi. Da li mislite da ce se one na hajr okrenuti i kad ti policajci odu u zatvor?

ODGOVORITE