Junker odbio da razgovara sa Ciprasom

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker odbio je da razgovara telefonom sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom zbog konstatacije da nema napretka u pregovorima o dugu Atine, izjavio je zvaničnik blizak Evropskoj komisiji.

Svijet 06.06.2015 | 20:57
Junker odbio da razgovara sa Ciprasom

"Grčki premijer je prije podne tražio da telefonom razgovora sa predsjednikom Evropske komisije, ali je Junker odbio, jer nema napretka u pregovorima i s obzirom da prijedlozi, koje je grčka strana obećala da će ispuniti, nisu realizovani", izjavio je neimenovani zvaničnik.

On je dodao da je Junker rekao da nema napretka, dakle nema o čemu da se razgovara.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cx

07.06.2015 05:59

Uvaljivali su neodgovornim vlastima u Grčkoj silne kredite da bi uništili Grčku. Grčka sada mora raditi samo za kamatu koju mora vraćati. Pod tim uslovima nemoguće je u Grčkoj organizovati kvalitetan život. Moćnici to isto rade u BiH. Provodi se teror nad stanovništvom na način da mu se uvode odnosi koji nemaju veze s mozgom. Uništava se moral i sve trune. To je najnoviji oblik ratovanja i osvajanja teritorija bez ispaljenog metka. Žrtva nije u stanju da se ni snadje a kamoli da odgovori na napad. Tako se oni bore protiv globalnog zagrijavanja. U svojim zemljama onda mogu nastaviti industrijalizaciju i održavanje visokog standarda odnosno vrlo visoke potrošnje energije po glavi stanovnika.

ODGOVORITE