Albanska mafija otima migrante i traži otkup

Albanska mafija u Makedoniji otima migrante na graničnom prelazu Đevđelija, na granici sa Grčkom, a zatim ih odvodi u jednu kuću u selu Vaksince, gdje ih tuku i za njih traže otkup, navodi britanski "Kanal 4".

Region 06.06.2015 | 18:10
Albanska mafija otima migrante i traži otkup

Ovo albansko selo poznato je po tome jer se u njemu svojevremeno okupljala teroristička Oslobodilačka nacionalna armija.

Otmice se dešavaju prilikom pokušaja da ih krijumčari u teretnim vozovima prebace u Srbiju, odakle idu dalje prema nekim od zemalja zapadne Evrope.

Otete migrante albanska mafija drži u jednoj kući u Vaksince. Budu smješteni u nekoliko malih soba u kojima je često toliko ljudi da ne može da se diše. Kada spavaju, leže jedni preko drugih.

Na jednom video-snimku, koji je dospio u javnost, vidi se kako čuvari tuku migrante. Svi otmičari su naoružani noževima, neki čak i mačetama.

Iz zarobljeništva je nemoguće pobjeći, jer oko kuće 24 sata kruži patrola naoružanih muškaraca.

Jedini izlaz je plaćanje otkupa od 500 do 1.000 evra. Mafija najviše traži para od Sirijaca, jer smatraju da su oni najbogatiji. Tek poslije isplate, pješice mogu da krenu ka granici sa Srbijom.

Saznanja o otmicama ekipa britanske televizije prenijela je makedonskoj policiji, koja je obećala istragu.

Komentari / 0

Ostavite komentar