Tri trudnice pred porođaj izgubile bebe

Tri trudnice iz Kucure kod Vrbasa u Srbiji izgubile su ovih dana bebe pred sam porođaj.

Srbija 06.06.2015 | 09:00
Tri trudnice pred porođaj izgubile bebe

Porodica Tatjane Mučenski angažovala je advokata radi podnošenja tužbe protiv bolnice u Vrbasu.

- Tatjani su bila određena dva termina za porođaj - 26. maj i 10. jun. U nedelju, 31. maja, nije joj bilo dobro, pa je muž prevezao u bolnicu u Vrbasu, gde su je snimili i poslali kući, iako je imala kontrakcije. Snimak je pokazao da je dete u redu. U ponedeljak se ponovilo isto. Vraćena je kući, iako je osećala da se beba u stomaku pokreće slabije nego prethodnih dana. Najzad je u utorak, 2. juna, treći lekar odlučio da je zadrži u bolnici, ali u sredu, kad nije bio dežuran, Tatjana je izgubila bebu sat vremena pošto smo kod nje bili u poseti. Pre toga je ćerkici od tri godine dala da po stomaku pogladi brata - ispričala je Tatjanina svekrva Marija Mučenski.

Ona kaže da je Tatjana vodila zdrav život i u potpunosti bila posvećena trudnoći.

- Išla je redovno na preglede i sve je bilo u redu do 3. juna, kad je konstatovano da dete nema puls. Na patologiji je utvrđeno da je beba bila zdrava, ali se ugušila u plodovoj vodi. Kako su lekari dopustili da se to dogodi - pita očajna svekrva.

Direktor Opšte bolnice u Vrbasu dr Jovan Janjić doneo je u petak odluku da stalna komisija bolnice sprovede unutrašnji nadzor o toku lečenja Tatjane Mučenski.

- Dok komisija ne završi posao, ne možemo dati konkretnu ocenu da li je bilo propusta - izjavio je dr Janjić.

Katarina Novta i Danijela Maljik, takođe, zbog komplikacija uoči porođaja, iz vrbaske bolnice bile su prebačene u porodilište u Novom Sadu, gde nisu dočekale prinovu.

NEMAR NE SME DA SE TOLERIŠE

- Ne želimo nikakvu materijalnu nadoknadu, nego samo da se utvrdi odgovornost i da to bude pouka da takav nemar u bolnici ne sme da se toleriše - kaže Marija Mučenski.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar