Naoružani napadači odnijeli dnevnik iz škole u Kotežu

Dve maskirane osobe sa pištoljima i nožem upale su danas oko 17 časova u Osnovnu školu „Vasa Pelagić" u Kotežu i pod pretnjom oružjem od profesorke oteli dnevnik nakon čega su pobegli sa lica mesta.

Srbija 02.06.2015 | 19:44
Naoružani napadači odnijeli dnevnik iz škole u Kotežu

Kako saznaje N1, oni su upali na čas srpskog jezika u odeljenje VII4, uperili pištolj u učenike a profesorki pod pretnjom nožem odeuzeli dnevnik i pobegli sa lica mesta.

Nastavnik veronauke je, kako saznaje N1, potrčao za njima i pokušao da ih uhvati ali su oni pobegli kroz požarni izlaz.

Odmah nakon toga učenici su pohitali da jave roditeljima šta se desilo na šta je profesorka geografije burno reagovala odeuzevši svim učenicima mobilne telefone uz reči da ne smeju nikome da kažu šta se desilo.

Policija vrši uviđaj na licu mesta.

Direktor: Napadači maloletni, kamere sve snimile

Direktor Miodrag Lučić kaže da đacima nije prećeno tokom današnjeg incidenta.

Deca su sledeći čas nastavila normalno i nisu doživela preveliki šok, jer su sve razumela kao šalu.

On nije mogao da kaže koji bi bio motiv za takav incicdent, ali je dodao da je sve snimljeno školskim kamerama koje policija pregleda.

Lučić je precizirao da su dva napadača, jedan sa kapuljačom, a drugi sa fantomkom na glavi, sa pištoljem i nožem u rukama, upali u odeljenje VII/4 na čas srpskog.

"Jedan od njih je povukao pištolj, a da li je bio pravi ili plastični, nastavnici nije poznato", rekao je direktor škole.

Prema njegovim rečima, nastavnica je prenela da je jedan od napadača u jednom trenutku izvršio radnju nalik na repetiranje pištolja, ali da se nije čuo nikakav zvuk.

Drugi napadač je iskoristio tu priliku da uzme dnevnik, a potom su obojica pobegli, rekao je Lučić velikom broju medijskih ekipa koje su večeras bile u toj školi.

Direktor je objasnio da je nastavnica odmah krenula za napadačima i pozvala školskog policajca koji je u tom trenutku bio u dvorištu, a potom je obavešten i MUP iz Borče.

Prema njegovim rečima, na snimcima kamere se vidi da su napadači normalno ušli u školu, bez kapuljača na glavi, ali njihov identitet još nije poznat.

Direktor tvrdi da je reč o maloletnim licima koja nisu učenici niti bivši učenici te šklole, jer bi ih prepoznao.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bn

02.06.2015 18:15

Zasto jer su možda bili teroristi

ODGOVORITE
Name

Profa

02.06.2015 19:09

E sad neka svima podijele petice !

ODGOVORITE
Name

Crni

03.06.2015 04:46

Nisu ga oni ukrali koji su imali dobre ocjene

ODGOVORITE