I Đilas isprozivao Lisca!

Predsednik KSS oštro osudio ignorisanje čelnika ABA lige da se hitno zakaže zajednički sastanak sa klubovima i predstavnicima Evrolige.

Košarka 01.06.2015 | 22:40
I Đilas isprozivao Lisca!

Nesuglasice Košarkaškog saveza Srbije i ABA lige i dalje traju.

Poslednji u nizu, oglasio se predsednik KSS Dragan Đilas, koji je oštro reagovao na ignorisanje čelnika regionalnog takmičenja da se hitno zakaže zajednički sastanak, na kojem bi pored članova KSS i ABA lige bili i predstavnici klubova koji učestvuju u regionalnom takmičenju, kao i Evrolige.

Đilas je u javnom pismu upućenom generalnom menadžeru ABA lige, Romanu Liscu, bio prilično "oštar".

Pismo prenosimo u celosti:

"Gospodine Lisac,

Odbijanjem sastanka koji je od Vas tražio najveći regionalni Košarkaški savez pokazali ste još jednom svoju bahatost i apsolutno nerazumevanje situacije. Srbija je najuspešnija evropska košarkaška zemlja u 2014. godini, zemlja sa ogromnom košarkaškom tradicijom koja se može podičiti velikim brojem titula sa svetskih i evropskih prvenstava. Sa tim Savezom takve košarkaške velesile ste potpisali sporazum u Beogradu 2009.godine na sastanku održanom u istom formatu koji smo i sada predložili. Sporazum koji skoro ni u jednoj tački niste ispunili. Ljudi koji se ne drže čak ni potpisanih obaveza predstavljaju ozbiljan problem bez obzira na vrstu posla kojim se bave.

Na zahteve FIBA Evropa da dostavite informacije koje su dostavile sve ostale lige jednostavno ste se oglušili. Ja Vas lično razumem, jer da ste dali podatke koji su Vam traženi, videlo bi se koliko Vi i ostali suvlasnici zarađujete na ovoj ligi, a to Vam nikako ne bi odgovaralo. Gledajući isključivo sopstvene interese napravili ste problem svima koji se košarkom bave na prostorima bivše Jugoslavije. Ni tada, a ni sada niste razumeli da ste time napravili problem i sebi.

Bez obzira na nepoštovanje sporazuma koji ste potpisali, bez obzira na to što ste i mene lično obmanuli kada smo pre nekoliko godina dogovorili i javno saopštili održavanje Final-Four ABA lige u Beogradu, prihvatio sam da opet sednemo svi zajedno i pokušamo da nađemo kompromisno rešenje kako bi liga kojoj ste vlasnik i koju vodite bila prihvaćena i od FIBA i od Evrolige. Vi ste to Vašim dopisom odbili.
Sada kada je jasno da Vi ne želite čak ni da razgovarate o problemimima koje ste napravili, Košarkaški savez Srbije će biti prinuđen da preduzme sve korake u skladu sa Statutom Saveza i Statutom FIBA kako bi zaštitio interese srpske košarke. Snagu košarkaške reprezentacija Srbije zna svaki protivnik. Uskoro ćemo Vam dokazati da takvu istu snagu ima i Košarkaški savez Srbije.

Dragan Đilas
Predsednik KSS".

Komentari / 0

Ostavite komentar