"MAGAZIN ISTINA" uskoro na kioscima

U novom broju Istine pročitajte ekskluzivnu ispovijest člana stranke koji nikad ništa nije dobio!

Bosna i Hercegovina 30.05.2015 | 22:09
"MAGAZIN ISTINA" uskoro na kioscima

Rezultata popisa koji je BiH koštao 40 miliona maraka neće biti u junu za kada su najavljeni, saznaje Istina, a razlozi su političke prirode.

Najavljujemo vrijeme političkog pregrupisavanja: Slijedi li dogovor Dodik – Mićić?

Donosimo najavu o obilježavanju „druge Nevesinjske puške“, te posjete pape Franciska Sarajevu, o tome koliki su bezbjednosni rizici i ko će ga dočekati u Sarajevu.

U intervjuu za Istinu ruski ambasador u BiH, Petr Ivancov govori o ruskoj poziciji na Balkanu, kao i o odnosu prema BiH i Srpskoj.

U rubrici skener pišemo o razbacivanju u Radio-televiziji Republike Srpske, troškovniku direktora RiTE Gacko na reprezentacije i u restoranu tog preduzeća, te donosimo priču o tome kako se vlasti BiH odnose prema studentima iz Srbije.

U temi broja pišemo o restituciji, koja je na čekanju zbog nedostatka zakona, te ko su neki od milionera iz naših sokaka, čijim precima je država oduzela vrijednu imovinu.

U narodnom intervjuu momci iz Antikulturnog teatra Alija Sirotanović govore o tome zbog čega su njihovi skečevi više od šale, i zašto Milorad Dodik bolje prihvata satiru nego Željka Cvijanović.

U sirotinjskom dnevniku posjetili smo višegradski bife kod Ruđanina, u kome se za goste uvijek nađe kora hljeba.

Istražujemo poslovanje i mogućnosti za razvoj avio saobraćaja RS, u tekstu pod naslovom Nebeske stranputice aerodroma u Srpskoj.

U rubrici Život etnolog Branko Pjević, čuvar naslijeđa sarajevskih Srba, govori o svojoj zbirci i zašto je neće moći zavještati svom gradu.

U rubrici globus pišemo o mogućem kraju Sirije kakvu smo poznavali, zbog mogućnosti podjele zemlje, kao i o paradoksima EU birokratije, u kojima prava koka nosilja postaju važnija od prava radnika.

U rubrici antistres čitajte o Dražanu Pozderoviću zvanom Oskar, pjevaču u bendu Neuro i fotoreporter.

Redovnu kolumnu za narodni magazin Istina piše Nebojša Vukanović.

Magazin Istina od ponedeljka na svim kioscima.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

31.05.2015 00:03

Ако није штампан ћирилицом, зашто није? Ако се штампа латиницом, зашто латиницом? Ако су оба писма равноправна, коме је онда равноправнија латиница у РС? Нека ми неко наведе бар један магазин на ћирилици, а да га издају Mуслимани или Xрвати? Докле ћемо да се додворавамо тамо некоме и да не поштујемо своје? Не тражим филозофирање, него само јасне одговоре на ових неколико јасних питања.

ODGOVORITE
Name

SS

31.05.2015 18:34

Drekavac, nemoj da kriviš druge narode za latinicu, pa vidiš da 70% Srba koristi latinicu.

Name

marko samardzic

31.05.2015 04:20

Koja istina,daj nam Revoluciju!!!

ODGOVORITE
Name

Mitar

31.05.2015 11:36

ISTINA samo naprijed , najbolje ste novine !!!

ODGOVORITE
Name

za Mitra

31.05.2015 15:00

Novine uskoro na kioscima

ODGOVORITE