Moskva objavila svoju "crnu listu"

Moskva je objavila crnu listu na kojoj se nalaze političari iz EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na evropske sankcije uvedene zbog Krima i Ukrajine, izjavio je danas holandski premijer Mark Rute.

Svijet 29.05.2015 | 22:42
Moskva objavila svoju "crnu listu"

"Moskva je juče raznim Ambasadama EU predala listu sa imenima osoba koje više ne mogu da uđu u Rusiju", rekao je Rute, navodeći da su navedena i imena dva poslanika iz holandskog i jednog iz Evropskog parlamenta.

Rute ističe da je Moskva objavila listu, na kojoj se, prema pojedinim izvještajima, nalazi između 80 i 90 imena kao odgovor na sankcije i zabrane putovanja uvedenim nakon prisajedinjenja Krima i navodne umiješanosti u dešavanja na istoku Ukrajine.

Iz Evropske diplomatske službe saopšteno je da je Rusija u proteklih nekoliko mjeseci zabranila ulazak za nekoliko evropskih zvaničnika, ali do sada nije predala listu.

"Uzeli smo u obzir da su ruske vlasti donijele odluku da podijele listu. Nemamo nikakve informacije o pravnoj osnovi, kriterijumu i procesu", ističe se u saopštenju iz Brisela.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

???

29.05.2015 20:29

Nazalost sve gora I gora situacija u svijetu. Amerika nema namjeru da se zaustavi, kidise li kidise! Neka je Rusija odgovorila,bilo je I vrijeme. Licno mi je dosta njihove demo(n)kratije I njihovih LGB proizvoda poput koncite I slicnih.Unistavaju nam porodice na sve nacine I ne biraju ni vjeru ni naciju,mi smo za njih potrosna roba.

ODGOVORITE
Name

црни

29.05.2015 21:09

Ако ако, да се зна. Ма доста је више било. Једино ћете моћи још код нас да долазите, мало да баханалишете. Ми смо као створени за то, провод и баханалије, а кад се отрезнимо видимо у каквим смо го.нима.

ODGOVORITE
Name

Bl

30.05.2015 00:47

Sjetimo se 90 setih . Rusija je bila na koljenima , zaduženi kod Evrope , svi hoće da se otcjepe . A , ovi znaju zanat.

ODGOVORITE
Name

Sime

30.05.2015 07:13

Brisel, a gdje je pravna osnova da vi nekom uvodite sankcije kad se god Americi digne? Krajnje je vrijeme da se svi postavite na mjesto koje vam pripada! Eto vam siptara i jada iz ID-a pa da vidim kako cete sa njima sad izaci na kraj!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.05.2015 11:09

Šta će im pravni osnov? Dosta je više zapadnih govnaroša. Putin ih je preveo žedne preko vode, a sada im ide mnogo dublja. Ufurali su se puno da su još uvjek najjači, čak imaju strategiju da istovremeno napadnu Rusiju i Kinu. Potez očajnika koji su već u živom blatu do grla. Sada će ih samo malo pritisnuti Rusi i Kinezi...

ODGOVORITE