Zbog igrice na Fejsu nestaju djeca!

Igra “hrabrosti“ “Game of 72“, u kojoj je cilj da igrač, najčešće tinejdžer, na tri dana nestane i o tome ne obavesti najbliže članove porodice, počela je da osvaja region, a unela je paniku i među roditeljima širom Srbije!

Srbija 25.05.2015 | 19:19
Zbog igrice na Fejsu nestaju djeca!

Deca bukvalno “nestanu“ na tri dana iz čiste zabave, a roditelji nestanak prijavljuju policiji strepeći od najgoreg. Najstrašnije je što ova “igra“ uzima maha u trenutku kada se predlagači Tijaninog zakona zalažu za izmene Zakona o policiji, po kome bi se za nestalom maloletnom osobom tragalo odmah, a ne po isteku 48 sati.

Razmenjuju iskustva

Nakon prvih slučajeva zabeleženih u Velikoj Britaniji, Francuskoj i SAD, poslednji nestanak devojčice Bojane M. (15) od pre nekoliko dana upravo se dovodi u vezu sa Fejsbuk izazovom “Game of 72“.

“Ta devojčica, koja je nestala 13. maja, a pronađena je bez posledica 72 sata kasnije, rekla je da njeno bežanje iz kuće ima veze sa Fejsbuk igricom. Kod mene u školi uveliko se priča o tome, a ja sam uspela da „nestanem“ samo na jedan dan. Mama od drugarice kod koje sam bila me je odrukala roditeljima. Zbog pravila igre, niko javno neće da kaže gde će se sakriti“, objašnjava Maja R. (14), sa kojom smo stupili u kontakt preko jednog foruma na kome mladi razmenjuju iskustva u vezi sa igricom.

Put u prostituciju

Biljana Kikić Grujić iz centra za devijaciju mladih “Target“ u Novom Sadu kaže za Kurir da razlozi za ulazak u ovu igru mogu biti želja mladih za dokazivanjem i osećajem pripadnosti, kao i potvrda popularnosti:

“Pre nego što se uhvate ovog izazova, deca bi morala da razmisle o mogućim posledicama. Mladima svašta pada na pamet, a mogu postati žrtve kidnapovanja, prostitucije“.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 0

Ostavite komentar