RG: Heroj prvog dana je bio - Markos Bagdatis!

Prvog dana takmičenja na Rolan Garosu nije bilo iznenađenja, ali se jedno ime ipak izdvaja od ostalih.

Tenis 25.05.2015 | 18:20
RG: Heroj prvog dana je bio - Markos Bagdatis!

Reč je o harizmatičnom Kipraninu Markosu Bagdatisu, koji je u tri seta eliminisao 25. nosioca iz Hrvatske Iva Karlovića – 7:6(6), 6:4, 6:4.

Duel dva veterana trajao je dva časa i dvadesetdva minuta, a Markos je čine se prelomio duel u taj-brejku prvog seta, kada je iskoristio tek četvrtu šansu vrednu vođstva.

Prethodno je šansu za brejk protiv visokog rivala strahovitog servisa imao već u drugom gemu, ali je Ivo uspeo da se spase, da bi se pred taj-brejk i sâm suočio sa situacijom da izgubi servis – ali je ostao staložen.

Kipranin je drugi deo igre otvorio u istom ritmu, pošto je ubrzo stigao do teškog brejka i vođstva od 3:1. Međutim, dozvolio je 36-godišnjem rivalu da se vrati u meč. Ipak, Karlović mu je uskoro uzvratio istom merom. U najvažnijem trenutku, kada je servirao za vođstvo od 5:4, napravio je dve greške iz servisa, a Bagdatis tek petu šansu pretvorio u novo vođstvo.

Nije imao problema da na svoj servis stigne do dva seta viška, da bi treći set otvorio na najbolji mogući način protiv indisponiranog rivala – novim oduzetim servisom. Prednost je uspešno sačuvao do samog kraja i potpuno zasluženo prošao dalje.

Pedesetdeveti teniser sveta iz Limasola naredni rival biće Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine, kome je Mihael Južni predao meč prvog kola. On će na svom desetom nastupu na pariskom Gren Slemu pokušati da nadmaši svoj najbolji rezultat iz 2007 godine, kada ga je u šesnestini finala eliminisao Igor Andrejev.

Komentari / 0

Ostavite komentar