Lukač i Mektić najavili formiranje operativne grupe!

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srpske izjavio je da terorizam postaje glavni problem u BiH, da se to mora priznati i ući u adekvatno riješavanje tog problema. Ministri Dragan Lukač i Dragan Mektić najavili su formiranje Udarne i Operativne grupe za borbu protiv terorizma u BiH.

Bosna i Hercegovina 25.05.2015 | 22:57
Lukač i Mektić najavili formiranje operativne grupe!

Plan ministara bezbjednosti i unutrašnjih poslova jeste formiranje Udarne i operativne grupe za borbu protiv terorizma. Taj plan još nije upućen na razmatranje Savjetu ministara alli su konsultacije već počele. Formiranje Operativne i udarne grupe neophodno je, kažu i Dragan Lukač i Dragan Mektić jer je terorizam postao ozbiljan problem u BiH.

Ministri su na sastanku u Banjaluci pričali i o pravljenju Državne strategije za borbu protiv terorizma. Najavili su lokalno djelovanje u toj borbi.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić reagovao je na učestale kritike na njegov račun koje potpisuje nekolicina analitičara a navodno zbog nedovoljnog angažovanja u borbi protiv terorizma. Mektić navodi kritike dolaze od ljudi čija stručnost je upitna.

Dragan Mektić je naveo da i dalje traju vještačenja izuzetog materijala i opreme u slučaju terorističkog napada u Zvorniku, a da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.


BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

valter

25.05.2015 13:18

Halo Baja , evo ih opet prenose nadležnosti !

ODGOVORITE
Name

jgf

25.05.2015 13:23

Pa zna Baja da odoše nadležnosti,sve je to uigrano. Samo tako nastavite.

Name

re.valter

25.05.2015 14:23

Pa Baja se vise I nepita na zasto. On je u egzilu

Name

rs

25.05.2015 14:32

Analiticar Dzevad Gslijasevic Dodikov ljubimac...sve sami eksperti...

ODGOVORITE