Grad u Golupcu razbijao prozore

Jako nevrijeme zahvatilo je više okruga u Srbiji, a na području Golupca pala je velika količina grada koji je razbijao prozore na kućama i izloge.

Srbija 25.05.2015 | 08:16
Grad u Golupcu razbijao prozore

Neke ulice u centru Golupca poplavljene su, kao i vozila, javili su mediji u Srbiji.

Osig Golupca, najteža situacija je na području Velikog Gradišta, a pljuskova je bilo i u Rasinskom i Pirotskom okrugu, kao i u Beogradu.

U nevremenu koje je nakon samo 10 dana ponovo zahvatilo opštinu Ćićevac, prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini, najveće štete pretrpjelo je poljoprivredno zemljište u mjestima Lučina, Ćićevac i Pojate.

Kiša i grad veličine trešnje, koji su padali desetak minuta, prema prvim procjenama najveću štetu pričinili su vinogradima i strnim žitima, ječmu i pšenici.

Jako nevrijeme sa gradom zahvatilo je i paraćinsku opštinu i napravilo veliku materijalnu štetu na poljoprivrednim kulturama.

"Procjenu štete od grada, koji je bio veličine lešnika, za sada nemamo. Sutra ćemo videti kolika je površina zahvaćena i koje poljoprivredne kulture su pogođene", rekao je predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Jaka kiša padala je i u Ćupriji, Jagodini i Rekovcu.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je obilnije padavine - od 20 do 30 litara za 12 sati. Na području Zapadne Srbije i Srema očekuje se i do 40 litara.

Opet je kriv verovatrno neko drugi.Pogledajte fotke i vidite veličinu grada..A zašto je poplavljen Golubac? pic.twitter.com/rsnuAaeUsg

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar