Mrtve teroriste dočekali kao heroje

Svečani doček na Kosovu i Metohiji tijela terorista iz Kumanova i veličanje terorista je jasna poruka zvaničnom Skoplju o ideji stvaranja "velike Albanije", izjavio je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Region 23.05.2015 | 12:40
Mrtve teroriste dočekali kao heroje

Drecun je ocijenio da je slavljenje lika i djela terorista, kao boraca za prava Albanaca, istovremeno i neprimjereno i provokativno.

“Svaka žrtva je za žaljenje, ali ovde je reč o teroristima koji su ilegalno ušli u susednu državu Makedoniju s jednim ciljem - da ubijaju ljude”, rekao je Drecun za “Blic”.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da Skoplje razmisli o tome da li je u interesu građana Makedonije priznanje vještačke države Kosovo ili će to nakon ovih terorističkih napada ipak povući.

Drecun je istakao da Evropa istovremeno mora glasno da kaže da su teroristički napadi u Kumanovu imali za cilj destabilizaciju Makedonije.

On smatra da “očigledno neko u EU ima isuviše mek stav” kada je riječ o “velikoj Albaniji”, koji Albanci maksimalno koriste u ostvarivanju svojih ciljeva.

“Blic” navodi da je slika na kojoj se ubijeni teroristi iz Kumanova dočekani na samoproglašenom Kosovu, uz počasti kao nacionalni heroji, obišla Evropu, ne izazvavši bilo kakvu reakciju.

Tijela devetorice albanskih terorista, koji su ubijeni u Kumanovu, dopremljena su u Prištinu, gdje ih je dočekao veliki broj građana i predstavnika udruženja takozvane OVK-a sa zastavama Albanije.

Posmrtni ostaci terorista vraćeni su na Kosovo i Metohiju, nakon protesta u Prištini rodbine ubijenih, a iz Udruženja OVK-a najavljena je i svečana sahrana, pošto se još jednom obavi obdukcija tijela.

Svečani doček ubijenih terorista osudili su makedonski mediji, podsjećajući da su u terorističkim napadima početkom maja u Kumanovu poginula osmorica policajaca, dok je više od 30 teže i lakše ranjeno.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milojko-Banja luka

23.05.2015 10:49

Pitam se samo o čemu razmišljaju srpske vođe pre svega iz Republike Srpske i Srbije,odmah treba da se odazovu po pitanju zastave druge države tj. Albanije. Zar nije Republici Srpskoj zabranjena zastava sa dvoglavim orlom tj. kokardom jer je kao zastava druge države? Šta sada čekaju lideri Srba pa Šiptari sa Kosova i ne upotrebljavaju zastavu Kosova nego Albanije pa čak danas i dižu spomenik prvom albanskom predsedniku,zašto mi u Republici Srpskoj ne dajemo imena ulica,aerodroma,trgova po Radovanu Karadžiću prvom srpskom predsedniku,Ratku Mladiću,Slobodanu Miloševiću,Draži Mihajloviću itd. Ne dižemo njima spomenike. Islam će nas protjerati jer je naše ciljeve nadjačao a mi stojimo u mjestu.

ODGOVORITE
Name

Pametnjaković-mlađi

23.05.2015 10:58

Šiptarsko islamistička posla.

ODGOVORITE
Name

samo posteno

23.05.2015 12:54

Drecune ,Drecune ,sta ti pricas price ,sjetise tvoji komentara 90ti godina

ODGOVORITE
Name

Ovaj što se zove Drecun

23.05.2015 19:03

Zašto se Srbija miješa u unutrašnje stvari druge drzave.Hoće da diktira Makedoniji šta će raditi. Idi odmah na Kosovo pa tamo diktiraj.

ODGOVORITE
Name

Sto vise

24.05.2015 07:19

Neka ih docekuju kako hoce,vazno je da ih docekuju.

ODGOVORITE
Name

Kum.

24.05.2015 10:13

Došli su teroristi u Makedoniju da ubijaju nevine ljude, da pale njihovu sirotinju.To su mrtvi otpadnici, i ne treba im pridavati nikakvu pažnju.