Dule: Čović nije dobro riješenje za ABA ligu!

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da najavljene promene u Jadranskoj ligi nisu kozmetičke prirode, već suštinske.

Košarka 23.05.2015 | 22:00
Dule: Čović nije dobro riješenje za ABA ligu!

Takođe, crnogorski stručnjak istakao je da njegovog kluba nije smatrao da je dobro rešenje da predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović bude na čelu odbora.

"Promene ne mogu da se nazovu kozmetičkim, klubovi sada imaju 80 odsto vlasništva. Promene su bitne i suštinske, rekao bih i demokratske. Svi klubovi imaju mogućnosti da se regularno takmiče i da se izbore za svoja prava", rekao je on.

Uprava regionalnog takmičenja je ranije ove nedelje na sastanku sa klubovima u Ljubljani usvojila nacrt novog društvenog ugovora, koji predviđa promenu vlasničke i upravljačke strukture preduzeća ABA Sidro d.o.o, vlasnika takmičenja.

Na inicijativu klubova, prema nacrtu novog Društvenog ugovora 80 odsto vlasničkih i upravljačkih prava nalazi se u vlasništvu klubova.

Na tom sastanku u Ljubljani predstavnika od srpskih klubova je imao samo Partizan. U ime crno-belih sastanku je prisustvovao Dragan Todorić, a Vujošević je ocenio da je sportski direktor crno-belih "zastupao prave interese srpske košarke".

"Bilo je predloga iz Beograda da ligu vodi predsednik kluba koji je poslednje sezone osvojio ligu. Mi to ne smatramo dobrim rešenjem. Napravljen je nadzorni odbor od, mislim, šest članova, gde će osnivači lige imati jednog člana, a ostalo su predstavnici klubova. Svako će imati po jedan glas, tako da je većina u rukama klubova. Taj nadzorni odbor će, u stvari, birati rukovodstvo lige. Roman Lisac je ostao na istoj poziciji kao i do sad, dobio je trogodišnji ugovor", kazao je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar