Predsjedniku Srbije orden Kube

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kubi, odlikovan je najvišim kubanskim odlikovanjem "Hose Marti", koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci.

Srbija 19.05.2015 | 16:48
Predsjedniku Srbije orden Kube

Istim odličjem prošle godine su odlikovani predsednik Rusije i Kine.

Inače, Nikolića su u Havani dočekali pomoćnik ministra spoljnih poslova Kube Rohelio Siera Dias, ambasadorka Kube u Beoradu Majra Ruiz i bivša ambasadorka Kube u Beogradu, Mercedes Valdes.

U srdačnoj dobrodošlici, koju mu je u ime predsednika Kube poželeo, Dias je istakao visok stepen saradnje dve zemlje koja posetom predsednika dobija, kako je rekao, jednu novu dimenziju.

U srpskoj delegaciji je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a supruga predsednika Dragica Nikolić, posetiće Bolnicu za majku i dete “Ramon Gonzales Coro” i doniraće opremu za bebe, dok će u školi za decu sa posebnim potrebama “ Siera Maestra” donirati laptopove, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

(Srbija Danas)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Običan Čovek

19.05.2015 14:58

Koliko je i on podijelijo . Red je bi da se sjeti neko i njega. Doduše;"Đe reče Japan". "Đe reče Obrazovanje". Čestitam predsjedniku . Svim dobrim ljudima svekoliko lično i porodično dobro želim.

ODGOVORITE