Ulice u Kumanovu i dalje u blokadi

Dvije ulice u centru Kumanova i dalje su u policijskoj blokadi.

Region 16.05.2015 | 12:10
Ulice u Kumanovu i dalje u blokadi

Noć u Kumanovu protekla je mirno. U dijelu grada gdje su blokirane ulice nalazi se više ključnih objekata, družavnih i lokalnih institucija i ustanova, javili su makedonski mediji. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije juče je saopštilo da je saobraćaj blokiran jer se preduzimaju mjere za povećanje bezbjednosti u Kumanovu. 

Iz Regionalnog centra za upravljanje krizama danas su saopštili da su obaviješteni da su ulice blokirane zbog preventivnih policijskih aktivnosti. 

Prema navodima pojedinih medija u Srbiji, više ulica u Kumanovu je blokirano zbog potrage za teroristom Sulejmanom Osmanijem koji je pobjegao policiji dok su ga vodili da im pokaže gdje se nalazi sakriveno oružje. 

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski apelovao je da se ne šire spekulacije o povećanom policijskom prisustvu i blokiranim ulicama u centru grada dok se MUP zvanično ne oglasi. 

Prošlog vikenda u sukobu policije i grupe terorista u naselju Divlje naselje u Kumanovu ubijeno je osam makedonskih policajaca, a 37 je ranjeno. 

Policija je pronašla tijela 10 naoružanih ljudi, a 30 terorista se predalo. 

Kumanovo je po veličini treći grad u Makedoniji.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

16.05.2015 10:21

Ova makedonska policija i vojska kao JNA,slovenci ih najurili prackama a ovim siptari rade sta hoce

ODGOVORITE
Name

kk

16.05.2015 10:39

Prvo jave ubili 14 a vidi sada 10,zatim ovaj pobegao pod čudnim okolnosima i sve više vjerujem u ono što je objavljeno u srbijanskim medijima da je ovo vlast organizovala sa šiptarskim kriminalcima kako bi opstali na vlast!

ODGOVORITE