Crnogorac za teroriste špijunirao po Srbiji

Makedonska policija uhapsila je crnogorskog državljanina o kojem postoje spekulacije da je pomagao albanskim teroristima i da ih je informisao o potencijalnim metama na teritoriji Srbije, pišu "Večernje novosti".

Region 16.05.2015 | 21:50
Crnogorac za teroriste špijunirao po Srbiji

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore iz bezbjednosnih službi, "Novosti" navode da je osumnjičeni Podgoričanin bivši crnogorski bezbjednjak i da je uhapšen prije tri dana, a uloga mu je bila da obavještava albanske ekstremiste o srpskim položajima. 

Bio je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, a završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti i kotirao se kao uspješan crnogorski karatista. 

S obzirom na to da ima srpsko prezime, teško je mogao da "upadne u oko" makedonskim bezbjednjacima, dok se aktivno raspitivao na terenu i prikupljao podatke o položajima jedinica na teritoriji Srbije. 

Prema pisanju lista, neposredno poslije hapšenja predat je Amerikancima, koji su ga odveli u svoju ambasadu u Skoplju, što pokazuje da cijeli slučaj ima soljnopolitičku i kontraobavještajnu dimenziju. 

Srpski obavještajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da budu u vezi sa eventualnim terorističkim akcijama veterana terorističke OVK koji, poslije Kumanova, planiraju da u narednim danima pređu sa Kosova u Preševo. 

"Novosti" navode da osumnjičeni Podgoričanin desetak godina sa bratom drži najveću agenciju za tehničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori, koja ima sjedište u Podgorici. 

List piše da je ovaj Podgoričanin vodio oko 80 dobrovoljaca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusa.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Beograđanin

16.05.2015 08:35

Ko će drugi sarađivat sa šiptarima nego crnogorac. Jad i bijeda od ljudi. Bolje rečeno šljam.

ODGOVORITE
Name

re beogradjanin

16.05.2015 08:52

Pa covjek je svjestan da ce i C.Gora vrlo brzo postati dio velike Albanije pa kaze da se na vrijeme uvuce s***ima u d..e.oni to dobro placaju

ODGOVORITE
Name

subara

16.05.2015 09:45

Eto cojstva junastva i obraza! Visio bi ti meni na Terazijama djubre izdajnicko

ODGOVORITE
Name

007

16.05.2015 15:04

Nikad nije bio problem vanjski neprijatelj,već unutarnji.Dokazano kroz vekove.

ODGOVORITE
Name

Uraaa

16.05.2015 21:30

Predat je amerikancima??? Pa kakve veze imaju neljudi sa drugog kontinenta I ko su oni da se njima podnose racuni ??? ONI SU ZLO koje je I nama skuvalo corbu koju jos jedemo nazalost, svakoga dana ! Nadam se njihovoj propasti sto prije iz dna duse. Sta vise, volio bih da ta

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

16.05.2015 23:08

steta sti se nismo sreli u Donbasu,iskopo bi sam sebi grob Izdajnik Pavoslavne Vjere

ODGOVORITE