Smjene i ostavke u makedonskoj Vladi

Ministri unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska i saobraćaja i veza Mile Janakievski podnijeli su večeras ostavke, kao i direktor Direkcije za bezbjednost i kontraobavještajne poslove Sašo Mijalkov.

Region 12.05.2015 | 22:51
Smjene i ostavke u makedonskoj Vladi

Premijer Nikola Gruevski večaras je parlamentu dostavio prijedlog za izbor dvojice novih članova Vlade, javili su makedonski mediji.

Za novog ministra unutrašnjih poslova on je predložio Mitka Čavkova, a za ministra saobraćaja i veza Vladu Misajlovskog.

Čavkov je aktuelni direktor Biroa za javnu bezbjednost, a Misajlovski direktor Javnog preduzeća za državne puteve.

Predsjednik Sobranja Trajko Veljanovski sjednicu za izbor novih članova Vlade zakazao je za sutra u 13.00 časova.

Jankulovska i Janakaivski važili su za najbliže saradnike Gruevskog i u Vladi su od dolaska VMRO-DPMNE na vlast 2006. godine.

Imena i glasovi Mijalkova i Janakievskog bili su među najčešće spominjanim "bombama" koje više od mjesec dana objavljuje lider opozicije Zoran Zaev.

Skopski mediji navode da se večeras očekuje i ostavka makedonskog javnog tužioca Marka Zvrlevskog.

Ostavke dolaze nakon sukoba policije sa teroristima na području Kumanova u Makedoniji 9. i 10. maja, kada je poginulo osam policajaca, a 37 je lakše ili teže povrijeđeno.

Pronađena su tijela 14 osoba za koje se pretpostavlja da su pripadali terorističkoj grupi.

U telefonskoj izjavi za BN TV Zaev je potvrdio da su ministri smenjeni te dodao da opozicija u Makedoniji neće biti zadovoljna dok premijer ne podnese ostavku.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Maxo

12.05.2015 23:01

Tako i treba da podnesu ostavke, samo se pitam šta treba kod nas u BiH da se dogodi pa da jedan političar da ostavku iz moralnih razloga. To se na žalost neće nikada dogoditi.

ODGOVORITE
Name

SOKO

13.05.2015 07:51

KAD NE IDE, NE IDE. VLAST DA PODNESE OSTAVKU, TO JE LJDSKI I MORALNO, BAREM TO MOŽETE!

ODGOVORITE
Name

007

13.05.2015 13:43

Naš Mimistar Mektić govori o bezbednosti kao da živimo na Grenlandu.Po njemu,zemlja koja ima u Siriji i jemenu cca 150 radikalnih boraca za ISIL,je sa NAJVEĆM BEZBEDNOSTI NA SVETU.

ODGOVORITE