Sahranjeni policajci ubijeni u Kumanovu

Na Starom groblju u selu Stajkovce u ponedeljak je sahranjen Boban Ivanović, jedan od osmorice policajaca specijalnog sastava MUP Makedonije koji su ubijeni u završnici dvodnevnih sukoba sa albanskom terorističkom grupom OVK u Divljem naselju u Kumanovu.

Region 11.05.2015 | 22:35
Sahranjeni policajci ubijeni u Kumanovu

Samo nekoliko kilometara dalje, na groblju Kamnik na periferiji Skoplja, počivaće Ivanovićev kolega Goran Stojmenović iz sela Miladinovci, a Ljubiša Aranđelović sahranjen je na Grdaskom groblju Butel. Goran Ilijevski je sahranjen na groblju u Gostivaru...

Pozadina pogibije izuzetno iskusnog policajca, kakav je bio Ivanović, profesinalca koji je komandovao odeljenjem, otkrivena nam je pouzdanim, iako nezvaničnim saznanjima iz same akcije, da je stradao u kukavičkom bombaškom napadu - s leđa.

U trenutku kada se akcija smirivala, predajom poslednjih terorista koji su izlazili iz kuća sa podignutim rukama i belim čaršafom u znak predaje, pred stavljanje lisica, Ivanović je zajedno sa Isamedinom Osmanijem, napadnut s leđa - bombom skrivenih terorista koji su odbijali da se predaju. Obojica su ostali mrtvi na licu mesta.

- Ostali smo u tragičnim događajima bez našeg Bobana - govori nam njegova rođaka Jelica Jovanović iz pograničnog sela Tabanovce. - Surova sudbina je ga otrgla od najbližih. Teško je u ovim trenucima tuge govoriti o njegovom prekrasnom liku dobrog čoveka, plemenitog sina, oca, supruga, o njegovom opasnom poslu koji je profesionalno i hrabro obavljao do poslednjeg časa. I ostavio je život tu, na rubu Kumanova.

Teško bolesna i bolom skrhana Bobanova majka Lozanka, posle dve hirurške intervencije, veoma teško je primila vest o pogibiji sina. Njeno poreklo je iz Starog Nagoričana. Bobanov otac Dojčin je iz tamošnjeg sela Nikuljane, ali sada žive u naselju Sinđelić na periferiji Skoplja. Tugu zbog gubitka Bobana dele sa drugim sinom Goranom, koji je sveštenik u Prilepu.

Jelica nam objašnjava da je i Ljubiša Aranđelović poreklom iz Tabanovca. Oženio se i skućio u Skoplju. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, a u Tabanovcu oca i brata.

U STRUGI BEZ ŽALOSTI

Ispred opštinske zgrade u Strugi tokom dvodnevne državne žalosti u Makedoniji zbog pogibije osam policajaca, zastave nisu spuštene na pola koplja. Građani su revoltirani, ali niko iz lokalne samouprave koju predvodi gradonačelnik iz opozicione Demokratske partije Albanaca (DPA) Zijadin Sela nije davao objašnjenje za taj potez...

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

alex.bn

11.05.2015 20:51

Slava hrabrim i odvaznim policajcima, koji casno polozise svoje zivote, neka im je laka crna zemlja, pokoj dusama!

ODGOVORITE