Kijev koristi primirje za naoružavanje vojske

Ukrajina koristi primirje u Donbasu da ojača odbrambene kapacitete i ponovo naoruža trupe, rekao je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko tokom posjete centru za obuku vojnika u regionu Černihiv.

Svijet 11.05.2015 | 18:50
Kijev koristi primirje za naoružavanje vojske

"Ukrajinska pobjeda ostvarena je ne samo na liniji fronta, već i među pozadincima koji danonoćno prave oružje za vojsku, praktično u tri smjene", rekao je Porošenko.

On je rekao da je Kijev ojačao snage protivtenkovskim raketnim sistemima na nekoliko značajnih lokacija. "Iskoristili smo ovaj period privremene neaktivnosti", rekao je Porošenko, prenosi TASS.

Za to vrijeme, šef NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da Rusija nagomilava snaga na granici sa Ukrajinom i da je uputila dodatnu vojnu opremu na istok te zemlje.

"Primjetno je vojno nagomilavanje Rusije i duž granica između Rusije i Ukrajine i unutar same istočne Ukrajine sa stabilnim prilivom opreme, tenkova, artiljerije, municije, protivvazdušnih sistema i druge tehnike", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare, prenio je Rojters.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tako

11.05.2015 20:23

Znači i ovi će u drugo poluvrijeme

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.05.2015 11:46

Produžetaka sigurno neće biti. Ovo im je kraj.