Teško povrijeđen šestogodišnji dječak

Šestogodišnji dječak iz Brezja teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u mjestu Gornja Tinja kod Srebrenika, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 11.05.2015 | 11:15
Teško povrijeđen šestogodišnji dječak

Dječaka je, dok je išao pješice, udario automobil "golf 4" za čijim je upravljačem bila tridesetpetogodišnja R.M. iz Tinje. 

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Stanici hitne pomoći u Srebreniku dječak je upućen na Odjeljenje ortopedije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. 

Policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode koja se dogodila juče oko 17.10 časova. 

Osamdesetdevetogodišnji muškarac čiji su inicijali N.B. iz Gornjeg Lukavca kod Gradačca, povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi kada je upravljajući automobilom "jugo koral" sletio s lokalnog puta u mjestu Gornji Lukavac. 

N.B. je s povredama koje je zadobio u ovoj saobraćajnoj nezgodi sam došao u Dom zdravlja Gradačac radi ukazivanja ljekarske pomoći, odakle je prevezen na Odjeljenje hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, gdje se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, ali je zadržan na liječenju. 

Policija je izvršila uviđaj i radi na dokumentovanju ove nezgode. 

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 časa dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice teže povrijeđeno, dok se za dva lica ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar