Pucano na pripadnike crnogorske vojske

Dva neidentifikovana muškarca pucala su u pravcu pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) na vojnom strelištu na Zlatici, a motiv napada još nije poznat.

Region 11.05.2015 | 10:45
Pucano na pripadnike crnogorske vojske

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, a nadležni ispituju da li je motiv krađa oružja i municije koji se skladište za potrebe vojske u objektu pored strelišta. 

Pored strelišta nalazi se nekoliko objekata u kojima se skladišti naoružanje, a objekti su nekoliko godina napušteni i obezbjeđuju ih pripadnici crnogorske vojske. 

"O incidentu na vojnom strelištu obaviješteno je osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a izviđaj je obavila dežurni tužilac Romina Vlahović.

Nakon provedenih radnji, donijećemo odluku da li će predmet biti dodijeljen Višem tužilaštvu", rečeno je za "Dan" u kabinetu vrhovnog državnog tužioca. 

Iz crnogorskog MUP-a saopštili su da je vojnik koji je bio u smjeni kao stražar vidio dvojicu muškaraca kako se približavaju vojnim objektima. 

Na poziv vojnika da stanu jer je prilaz tom mjestu zabranjen, dvojica muškaraca su, kako se navodi, zapucala i potom pobjegla. 

Prema procjeni vojnika, napadači su stari oko 30 godina. Istraga je u toku. 

izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar