Luković: Rat je na ulicama Kumanova

Grad je u dimu, na ulicama je rat, a sukob će se tek rasplamsati jer smo dobili informacije da Albanci sa Kosova kreću ka Kumanovu - kaže košarkaš Uroš Luković za “Blic”.

Srbija 10.05.2015 | 19:25
Luković: Rat je na ulicama Kumanova

Uroš, sin našeg bivšeg košarkaša Ljubisava Lukovića, koji ove sezone zajedno sa Branislavom Đekićem, Vukašinom Mandićem, Vladimirom Filipovićem i Sašom Avramović nastupa za Kumanovo, vratio se u Srbiju gde će sačekati da se situacija smiri.

- Haos je jedina reč koja opisuje trenutno stanje u Kumanovu. Na ulicama su celog dana bili tenkovi, policija, teroristi... Ratno stanje! Cele noći i celog jutra odjekivale su snažne eksplozije, a zatim i rafalna paljba. Meni su preneli da je oko 70 terorista blokiralo ulaz u grad, deo kod pijace, a da se i Albanci sa Kosova spremaju da krenu ka Kumanovu - nije svejedno našem košarkašu...

Građanima Kumanova, grada 30 kilometara udaljenog od Skoplja, privremeno je zabranjeno da napuštaju domove.

- Juče je od 16 časova na snazi bio policijski čas, niko nije smeo na ulicu. Grad su nadletali helikopteri, put od Skoplja do Kumanova je zatvoren za saobraćaj, a u tom naselju koji drže Albanci je prekinuta isporuka električne energije. Različite su informacije o poginulima - kaže Luković.

Naš košarkaš na direktnoj je vezi sa gradonačelnikom Kumanova Zoranom Damjanovskim.

- On me uverava da će danas sve smiriti i da se možemo vratiti obavezama, tako da bi Đekić, Mandić i ja trebalo da se vratimo dole. Ali nisam baš siguran, jer nije sve ovo juče počelo. Ratno stanje je već nedelju dana, od momenta kada su Albanci napali Čerkezi i sela oko Kumanova, samo što o tome nije smelo da se priča. Ovde su ćutali o tome, pa više se pisalo u Srbiji o tome nego u Makedoniji. Mi sportisti želimo da se što pre uspostavi mir i da se vratimo košarci - zaključio je Luković.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

10.05.2015 17:33

Alo bre sad njega da uhapse kao onu sminkerku jer siri napetost i tenziju, a mozda i neproverene lazne informacije. On je sportista i treba time da se bavi. Zato nam je tako kad se svako mesa gde mu bre nije mesto....

ODGOVORITE
Name

Bez panike

10.05.2015 18:18

Treba ostati miran,neka politicari i policoja odrade svoj posao.To vec par dana traje narod je u strahu u neizvjesnosti.Policia gine civili puca se,za narod to je ratno stanje Izvjestavaju kao ne zna se koga policija hapsi. Kod naroda sve veci strah.