Finalizovana sirova baza podataka popisa

Agencija za statistiku BiH, u saradnji sa entitetskim zavodima, do sada je finalizovala sirovu bazu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u BiH, koja sadrži sve potrebne elemente za dalji rad, navodi se u izvještaju Agencije, koji su razmatrali članovi Centralnog popisnog biroa.

Bosna i Hercegovina 08.05.2015 | 13:04
Finalizovana sirova baza podataka popisa

Izvještaj Agencije za statistiku BiH o statusu aktivnosti na unosu i obradi podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u BiH, dostavljen je prošle sedmice i Savjetu ministara BiH.

"Naredna faza obrade podataka, koja se sastoji od uređivanja i kontrole podataka ne može da bude realizovana bez definisanog seta pravila na osnovu kojih će se izvesti rezidentno stanovništvo i ostale kategorije stanovništva porodica, domaćinstava....", saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Iz Agencije ističu da definisani model mora biti u skladu sa Zakonom o popisu i međunarodnim statističkim standardima, da bi rezultati popisa, kada se objave, bili kvalitetni, međunarodno priznati i uporedivi.

Članovi Centralnog izbornog biroa razmatraće na narednoj sjednici 18. maja,
"Jedinstveni program obrade podataka", koji utvrđuje pravila za izvođenje rezidenta i pravila za uključivanje/isključivanje određenog broja popisnica u procesu obrade podataka.

S tim u vezi, Agencija će u ponedjeljak, 11. maja dostaviti nacrt "Jedinstvenog programa obrade podataka" entitetskim zavodima na mišljenje, a nakon sjednice Centralnog popisnog biroa, sa svim primjedbama i sugestijama, Savjetu ministara BiH i Međunarodnoj monitoring misiji.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dtekav

08.05.2015 12:30

Naedni pops je s 10 godina. Dotle ce ovi izbroazi!

ODGOVORITE
Name

007

08.05.2015 12:44

Na sledečem popisu če se ustanoviti da je popis 2013 neregularan,a 2033 će i dalje biti baza podataka iz 1983.

ODGOVORITE