Desetine tornada poharalo Ameriku

Više desetina tornada poharalo je centralni deo Sjedinjenih Američkih Država, uništavajući na svom putu kuće i prevrćući automobile, dok je zbog obilnih padavina ponegde došlo i do poplava, objavili su danas američki mediji.

Svijet 07.05.2015 | 09:30
Desetine tornada poharalo Ameriku

Televizijski kanal specijalizovan za meteorologiju "Veder čenel" je izvestio da je u saveznim državama Kanzas, Nebraska, Teksas i Oklahoma uočeno najmanje 29 tornada, prenela je agencija AFP.

Zasad nema izveštaja o mogućim ljudskim žrtvama, a najveća materijalna šteta je zabeležena u Oklahoma Sitiju, koji su pogodile čak dve oluje u istom danu. U tom gradu je nevreme uništilo više kuća, prevrtalo automobile na autoputu i uzrokovalo prekid snabdevanja električnom energijom.

U južnom delu Oklahoma Sitija je juče palo do 15 santimetara kiše, pa je grad po prvi put u svojoj istoriji izdao upozorenje za poplavu, izjavila je portparol gradske vlasti Kristi Jeger.

Snimci lokalne filijale Si-En-Ena ukazuju na veliku materijalnu štetu u čitavoj saveznoj državi Oklahomi, uključujući jednu zgradu kroz koju je prošao tornado, pa su svuda po okolnim livadama razasuti lični predmeti stanara.

U gradu Tatl, oko 50 kilometara jugozapadno od Oklahoma Sitija, juče je usled oštećenja izazvanih tornadima iz jednog zoološkog vrta pobeglo više medveda, ali su oni brzo uhvaćeni.

"Centralnom delu SAD će i tokom narednog vikenda pretiti izuzetno loše vreme, zahvaljujući veoma sporom kretanju tog vremenskog fronta sa jednog na drugi kraj Severne Amerike", saopštila je američka Meteorološka služba.

Ta služba je upozorila i da opasnost od tornada i dalje preti delovima Nebraske, Kanzasa, Oklahome i Teksasa.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

07.05.2015 09:23

Progledao Bog...

ODGOVORITE
Name

Crni

07.05.2015 13:19

Ne treba se veseliti ničijoj muci i zlu

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.05.2015 09:26

Oko za oko, zub za zub. Čemu su se oni radovali?

Name

ŽIKA Ž

08.05.2015 06:11

OVAJ TORNADO JE MOŽDA "MILOSRDNI ANĐEO"!

ODGOVORITE