Italijanski političari naljutili "Rolex"

Proizvođač luksuznih satova "Rolex" zatražio je u srijedu izvinjenje od italijanskog premijera i ministra unutarnjih poslova zbog izjave da su nasilni demonstranti koji su prošle sedmice devlastirali dijelove Milana bili "bogata razmažena derišta s Rolexima".

Svijet 06.05.2015 | 21:30
Italijanski političari naljutili "Rolex"

Kompanija je zauzela cijele stranice u velikim nacionalnim dnevnim novinama kako bi spriječila ocrnjivanje sjajne slike "Rolex-a" koji sponzoriše velike sportske događaje, a veliku je svotu dao i za milansku slavnu operu La Scala.

U obraćanju parlamentu o demonstracijama koji su izbili povodom otvaranja EXPO-a u Milanu, ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano kazao je da je "na ulicama vidio gadove u duksericama kao i bogata, razmažena derišta s "Rolexima".

Direktor "Rolex-a" za Italiju Gianpaolo Marini, napisao je u otvorenom pismu novinama da je nizak kvalitet fotografija ostavio vrlo visoku sumnju u to da demonstranti zaista nose "Rolex-e" te da se ne može reći, ako i imaju satove te marke, radi li se o jeftinim kopijama koje se mogu kupiti na italijanskim ulicama.

Marini je osudio i neprihvatljivo povezivanje slike "Rolex-a" sa uništavanjem u Milanu i sa svijetom nasilja.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar