Pregazio čovjeka, pa gledao uviđaj

Uroš Mikić (22), koji je "golfom" minulog vikenda ubio Marka Jovanovića u beogradskom naselju Vidikovac, kako "Novosti" saznaju, posle zločina koji je počinio, vratio se sa majkom na mesto krvavog događaja i posmatrao policijski uviđaj.

Srbija 06.05.2015 | 09:57
Pregazio čovjeka, pa gledao uviđaj

Kako smo saznali, niko od njih nije tada prišao, da vidi šta je sa Markom, a kamoli da prijavi ko ga je usmrtio...

Prema izvorima iz istrage, Mikić je, videvši šta je uradio, mobilnim telefonom odmah pozvao majku Jelenu. Ona mu je, navodno, rekla da odmah dolazi po njega, a da Uroš vozilo kojim je napravio udes, ostavi na nekom od parkinga u kraju. Koji minut kasnije, Uroševa majka dovezla se na dogovoreno mesto pikapom i zajedno sa sinom se vratila na Vidikovac, gde je uveliko trajao uviđaj...

Reporteri "Novosti" bili su u domu nastradalog Marka Jovanovića, u Požeškoj ulici, gde su zatekli baku Dobrilu...

- Marka smo zauvek izgubili i bol je prevelik, ali još ga većim čini to što je ubica našeg sina i unuka, najpre pobegao, ne pruživši mu pomoć. Njihova bezobzirnost u svemu ovome je nedopustiva i ne oprašta se - priča baka Dobrila.

- Živim u Kragujevcu, odakle su poreklom i moja ćerka Branka i Marko. Sećam se da sam do kasno gledala televiziju, kada sam i čula vest o nesreći na Vidikovcu.

Dalje navodi da nije slutila nesreću.

- Tokom prepodneva istog dana, dakle posle nekoliko sati od kad sam na televiziji čula vest o nesreći na Vidikovcu, Markov očuh Predrag mi je javio da mi je unuk poginuo. Nisam stigla ni da vrisnem, nešto pitam, kažem...Samo sam klonula - priča drhtavim glasom Markova baka. - Moja Branka je neutešna. Njih dvoje su bili jako vezani. Branka se razvela od Markovog oca još pre više od 15 godina. Zajedno sa Markom došla je u Beograd. Preudala se, ali je sve činila da od Marka napravi dobrog mladića i poštenog čoveka.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo pešak Marko Jovanović, dogodila se 2. maja, petnaestak minuta iza ponoći, u Ulici pilota Mihajla Petrovića, na Vidikovcu, kada ga je Uroš Mikić (22), "golfom 2", koji je "pozajmio" od očuha, usmrtio i pobegao sa lica mesta. Prema informacijama iz istrage, do nesreće je došlo u trenutku kada je na Jovanovića, koji je sišao sa dela trotoara na kojem su bila parkirana vozila, vozeći bez dozvole i brzinom većom od 130 kilometara na sat, naleteo Mikić. Od siline udarca, Marko je "odleteo" nekoliko metara, a zatim pao na šoferšajbnu jednog parkiranog automobila. Tu su ga, mrtvog, pronašli policija i ekipa Hitne pomoći.

Policija je, ipak, preksinoć uspela da identifikuje i uhapsi Uroša Mikića, koji sa porodicom živi u Ulici miljakovačke livade.

- Video sam tog popodneva Uroša - kaže jedan od komšija - Vraćao se odnekud i ponašao se najnormalnije. Pozdravio me je u prolazu, čak uljudno skinuo naočare za sunce koje je do tada nosio na očima. I njega i porodicu poznajem dugo i nije mi poznato da su naročito problematični, naprotiv. Osim, možda malog Uroša, za kojeg se nekako, uvek nešto "zalepi". Najviše je imao problema zbog brze vožnje, ali čuo sam da je bilo i nekih drugih stvari...

Uroš je na saslušanju u policiji priznao da je "golfom 2" naleteo na Jovanovića, da je pozvao majku koja je došla po njega, kao i da su auto koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, ostavili na jednom parkingu. Priznao je i da je vozio bez dozvole, brzinom većom od dozvoljene. Samo, nijednog trenutka nije rekao gde je sakrio automobil kojim je ubio Marka. Policija detaljno "češlja" sve auto-otpade, a na jednom od njih, na putu Železnik - Obrenovac, oduzet je pikap, za koji se veruje da ga je kobne noći vozila Jelena Mikić kako bi iz nevolje izbavila sina Uroša. Pomenuto vozilo je, kako saznajemo, vlasništvo vlasnika auto-otpada, koji ga je dao na korišćenje svom radniku Slavku M., inače Uroševom očuhu.

SASLUŠANjE

Urošu Mikiću je nadležni sud odredio pritvor do mesec dana zbog krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i zbog mogućeg uticaja na svedoka i bekstva iz zemlje. Tokom utorka, na informativni razgovor u policiju, pozvani su i njegova majka Jelena i očuh Slavko.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar