Građani BiH da ne idu u Jemen, Ukrajinu i Siriju

Ministarstvo inostranih poslova BiH pozvalo je državljane BiH da se do daljeg uzdrže od putovanja u Jemen, Egipat, Siriju, Libiju, Irak i Ukrajinu.

Bosna i Hercegovina 05.05.2015 | 15:13
Građani BiH da ne idu u Jemen, Ukrajinu i Siriju

Načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje rekao je Srni da, osim u Libiji i Egiptu, BiH u ostalim zemljama na koje se odnosi upozorenje nema diplomatsko-konzularnih predstavništava, što usložnjava komunikaciju sa državljanima BiH koji se eventualno tamo nalaze.

On je podsjetio da je Ministarstvo upozorenje državljanima BiH da do daljeg ne putuju u Jemen izdalo 23. marta zbog pojačanog sektaškog nasilja i pogoršanja bezbjednosne situacije u toj zemlji.

BiH u Jemenu nema rezidentno diplomatsko-konzularno predstavništvo, te pokriva tu zemlju iz Saudijske Arabije, odnosno Rijada.

Kada je riječ o upozorenju građanima da ne putuju u Egipat, Regoje podsjeća da je u toj zemlji usložnjena bezbjednosna situacija, izazvana političkim i društvenim nemirima, kao i prijetnjama koje su "Muslimanska braća" uputila stranim državljanima, da što hitnije napuste ovu državu.

Postojanje realne opasnosti od oružanih napada i otmica i znatno pogoršanje bezbjednosne situacije razlozi su zbog kojih je Ministarstvo inostranih poslova BiH pozvalo državljane BiH da do daljeg ne putuju u Libiju.

Slična upozorenja koja je izdalo Ministarstvo još su na snazi i za Irak, zbog bezbjednosne situacije oko grada Mosula u provinciji Niniva, kao i za Ukrajinu zbog situacije u toj zemlji.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

putnik

05.05.2015 16:03

Građani BiH su odavno u Siriji, od pre mjesec dana pošli su u Jemen.

ODGOVORITE
Name

putniče

05.05.2015 18:28

Slazem se, ali zasto tako ironicno kudis samo jedne? Sta je sa drugim i trecim u Ukrajini? Moj putniče, putuj do pameti svoje....

Name

munja

05.05.2015 18:07

Hoće li biti posla i pravde za sve narode ?? Ako neće ne možete nas zaustaviti!

ODGOVORITE
Name

007

06.05.2015 09:03

Nešto me strah,da se stradali iz Sirije i drugih ratišta,ne sahrane u Srebrenici.

ODGOVORITE