Mjesta do kojih je skupo doći, ali gdje možete jeftino odsjesti

Uprkos tome što cene letova ka ovim turističkim destinacijama koštaju mnogo, niske lokalne cene spasiće vaš budžet i na taj način učiniti ova putovanja dostižnim.

Putovanja 05.05.2015 | 08:15
Mjesta do kojih je skupo doći, ali gdje možete jeftino odsjesti

Tajland

Ovo se naročito odnosi na Čijang Maj regiju, do koje je moguće doći noćnim vozom iz Bangkoka. Ovo mesto puno je jeftinih kuća za iznajmljivanje, cena pojedinih obroka je 1 dolar, a zahvaljujući ljubaznim lokalcima, moguće je uživati u raznim rutama ili tretmanima, poput masaže koju je moguće dobiti za manje od 20 dolara.

Panama

Brojne aktivnosti poput izležavanja na plaži, pešačenja, posmatranja ptica, jahanja konja, ronjenja, ili uživanja u kafi i čokoladi ne koštaju mnogo, a cena većine obroka iznosi između 5 i 10 američkih dolara.

Dominikanska Republika

Još jedna destinacija sa izvrsnom kafom! Najjeftinije regije su Kabaret i Sosua, a izležavanje na plaži neće vas koštati ništa. Turisti bi trebalo da budu na oprezu, naročito noću, ali dobra strana ovih oblasti je što imaju zabavan, opušten i vrlo jeftin noćni život.

Nikaragva

Nikaragva predstavlja jeftinu alternativu za Kostariku, mada bi, ako planirate putovanje, tamo trebalo da se zaputite što pre jer postaje sve popularnija turistička destinacija. Ova zemlja puna je raznovrsnosti, od predivnih šuma i plaža do gotovo svakodnevnih proslava koje turistima pružaju pravi osećaj lokalne kulture, a koji su izuzetno jeftini. S obzirom na to da su glavne namirnice pirinač i pasulj, obroci takođe ne koštaju mnogo, a po pristojnoj ceni možete dobiti čak i jastoga.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar