Preminuo drugi pacijent sa ugrađenim vještačkim srcem

U Francuskoj je preminuo i drugi pacijent kome je u avgustu prošle godine ugrađeno vještačko srce napravljeno u laboratoriji francuske kompanije Karma, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Svijet 05.05.2015 | 07:26
Preminuo drugi pacijent sa ugrađenim vještačkim srcem

Drugi pacijent, kome je prije devet mjeseci ugrađeno vještačko srce, preminuo je 2. maja, saopšteno je iz ove kompanije za izradu proteza.

Šezdesetdevetogodišnji čovjek operisan je 5. avgusta u Nantu, ali je 1. maja ponovo hospitalizovan zbog loše cirkulacije, precizira kompanija Karma u saopštenju.

"Hirurško-medicinska ekipa konstatovala je da ima problema u funkcionisanju proteze, pacijent je stavljen na intenzivnu njegu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je 2. maja odlučeno da se pacijentu ugradi nova proteza, ali je uprkos realizovanim naporima pacijent preminuo usljed postoperativnih komplikacija.

Ovo je drugi neuspjeh za godinu dana, dok je prošlog mjeseca vještačko srce ugrađeno trećem pacijentu, prenosi Rojters.

Prvi pacijent, 76-godišnji čovjek kome je ugrađeno vještačko srce napravljeno u laboratoriji kompanije Karma preminuo je u martu, 75 dana nakon operacije.

Kompanija Karma saopštila je da je 28. aprila u bolnici "Žorž Pompidu" u Parizu ugrađeno vještačko srce trećem pacijentu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dok kuca bkuca

05.05.2015 06:23

Ljudi,ne trebaju vam doktori.U mom kraju,cim ti ne trebaju zene,to ti je posljednja opomena od Boga.Mozes ti zivjeti godinu dvije,ali nebih bilo cudo da umres odmah.

ODGOVORITE
Name

Iskren

05.05.2015 08:05

koliko ti Bog podari nema doktora da ti skrati ili produži

ODGOVORITE