Ruski bajkeri ušli na teritoriju Njemačke

Policija je saopštila da je mala grupa ruskih bajkera ušla juče na teritoriju Njemačke u okviru vožnje od Moskve do Berlina, povodom 9. maja - Dana pobjede nad nacizmom u Drugom svjetskom ratu.

Svijet 04.05.2015 | 09:35
Ruski bajkeri ušli na teritoriju Njemačke

Bavarska policija saopštila je da je grupa ušla u Njemačku iz Austrije juče poslijepodne, ali nije poznato koliko tačno ima bajkera.

Bajkeri iz grupe "Noćni vukovi" vožnjom od Moskve do Berlina obilježavaju 70 godina od pobjede Rusa i saveznika nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Neki zvaničnici EU izrazili su protivljenje dolasku bajkera, dok im je Poljska zabranila ulaz zbog situacije oko Ukrajine.

Njemačka vlada otkazala je vize jednoj grupi ljudi za koje se vjeruje da pripadaju rukovodstvu ruske motociklističke grupe, navodi AP.

U susjednoj Austriji, ruski bajkeri su dan prije položili vijence na spomenik sovjetskim vojnicima koji su oslobodili Beč.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

СЕРБ

04.05.2015 08:57

СПАСИБА БРАТЈА!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

04.05.2015 11:51

Još jedna pobjeda velike i moćne Rusije. Svi su oni mali i nezahvalni Rusima koji su dali hiljade života da ih oslobode od fašizma. Jeste da je kasno ali Rusi su trebali čuvati svoje granice. Ostalo bi mnogo više živih a Hitler bi napravio EU koncentracioni logor. Izgleda da nisu bolje ni zaslužili.

ODGOVORITE
Name

Gdje ce te ivi sad

04.05.2015 14:49

Kad nikom nije do gostiju.A i vi bjzite od losijh ka losijim.Pazite da se ne izgubite.