Na paradi najnovija ruska oružja

Rusija će na vojnoj paradi povodom Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja, prvi put predstaviti ruska oružja posljednje generacije, uključujući raketne sisteme RS-24 "Jars", oklopna vozila, visokoprecizne artiljerijske sisteme, kao i najnovije lovce "Su-30" i "Su-35".

Svijet 02.05.2015 | 12:15
Na paradi najnovija ruska oružja

Šef kabineta Kremlja Sergej Ivanov, koji je na čelu organizacionog odbora za pripremu i proslavu Dana pobjede 9. maja, rekao je da će se parada sastojati iz dva dijela - savremenog i istorijskog.

"U istorijskom dijelu pojedini vojnici biće obučeni u sovjetsku vojnu uniformu od prije 70 godina i nosiće oznake i zastave jedinica Crvene armije", rekao je Ivanov u intervjuu za "Russia Today".

Ivanov je istakao da će biti predstavljena i tehnika iz tog vremena, uključujući poznate tenkove T-34, kao i vojne kamione.
On je rekao da će se vojne parade održati u 150 gradova, i to ne samo u Rusiji, već i u drugim zemljama.

"Ruska vojska učestvovaće u paradama u glavnim gradovima Kirgizije, Jermenije, Bjelorusije i Južne Osetije. Planirano je i pet parada brodova ruske mornarice u ruskim lukama, kao i pet aeromitinga", rekao je Ivanov.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

02.05.2015 19:17

Istorijski dio, da se zna ko je pobjedio fašizam i Hitlera a savremeni dio da se pokaže zapadu ko je jači i čuva svoje vrijednosti kako moralne tako i zemlju od lešinara...

ODGOVORITE