Uhapšeni demonstranti

Brojni demonstranti uhapšeni su noćas, jer su prkosili uvedenom policijskom času u Baltimoru, nekoliko sati pošto je podignuta optužnica protiv šest policijaca zbog smrti mladog Afroamerikanca u pritvoru.

Svijet 02.05.2015 | 10:49
Uhapšeni demonstranti

"Policija je hapsila demonstrante koji su odbili da odu, pošto je stupio na snagu policijski čas", saopštila je Uprava policije Baltimor na tviteru, preneo je AFP. 

U Baltimoru je ranije ove nedelje uveden policijski čas od 22.00 sata posle nemira, pljački i nasilja.

Jedan od uhapšenih demonstranata rekao je za televiziju CNN, da smatra da je nepravedno uhapšen jer je to "njegov grad i da ta policija ne živi tamo". 

Na hiljade demonstranata izašlo je juče na ulice Baltimora, uprkos optužnici protiv šest policajaca za ubitstvo drugog stepena, ubistva iz nehata i zloupotrebe službene dužnosti.

Državni tužilac Merilenda Marilin Mosbi rekla je da nije bilo opravdanja za hapšenje Afroamerikanca Fredija Greja (25) jer je nož koji je on nosio u džepu bio legalan, a njegova smrt u rukama policije u pritvoru raspirila je nezadovoljstvo koje tinja u Sjedinjenim Američkim Državama zbog "taktike sprovođenja zakona", naročito u odnosu americke policije prema Afroamerikancima.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar