Kim Džong Un ipak neće doći u Moskvu

Otkazivanje dolaska sjevernokorejskog lidera Kim DŽong Una u Moskvu na Vojnu paradu povodom proslave 70 godina od pobjede nad fašizmom neće uticati na postojeće sporazume između dvije zemlje, izjavio je danas ruski ministar za razvoj Dalekog istoka Aleksandar Galuška.

Svijet 30.04.2015 | 20:30
Kim Džong Un ipak neće doći u Moskvu

"Nedolaskom sjevernokorejskog lidera u Moskvu ne postavljaju se pitanja nad postojećim sporazumima, jer su to dva potpuno nepovezana slučaja", rekao je Galuška.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije da je sjevernokorejski lider Kim DŽong Un donio odluku da ne dođe u Moskvu 9. maja i kao razlog naveo unutrašnja pitanja u njegovoj zemlji.

"Kim DŽong Un neće biti u Moskvi. Obaviješteni smo o ovoj odluci putem diplomatskih kanala. Odluka je povezana sa sjevernokorejskim unutrašnjim poslovima", kazao je Peskov.

Peskov je odbacio sugestije da je sjevernokorejski lider donio odluku da ne dolazi u Moskvu, jer postoji mogućnost da je od nekih zemlja dobio upozorenje da je nedopustvio njegovo prisustvo u ruskoj prijestonici.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

trtljo

30.04.2015 19:53

Kim Dodik.

ODGOVORITE