Saslušan Muhamed Demirović

U Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH saslušano je lice čiji su inicijali M.D, a u objekatima koje je koristilo pronađeni su i
privremeno oduzeti određeni predmeti, potvrđeno je Srni u Sipi.

Bosna i Hercegovina 30.04.2015 | 11:34
Saslušan Muhamed Demirović

Pripadnici zajedničkog istražnog tima, postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pretresli su juče objekte na dvije lokacije na području Kalesije i Zvornika s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sam terorizmom.

Pretreseni su stambeni objekti i druge prostorije koje koristi M.D, a pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, navode iz Sipe. Prema navodima federalnih medija, riječ je o Muhamedu Demiroviću.

"Kriminalistička obrada nad osobama čiji su inicijali K.M. i A.F.H, koje su prije dva dana lišene slobode i privedene u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, još traje", rekla je Srni portparol ove agencije Kristina Jozić.

Riječ je o Kasimu Mehidiću i Avdulahu Hasanoviću koji su uhapšeni zbog sumnje da su povezani sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Zvorniku, 27. aprila. U Sipi ističu da pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentovanja krivičnog djela.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar