Skupljaju se rukometni ''Zmajevi''!

Rukometaši Bosne i Hercegovine počeli su sa okupljanjem u Bihaću pred dvomeč s Litvanijom u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Ostali sportovi 28.04.2015 | 11:40
Skupljaju se rukometni ''Zmajevi''!

Selektor "zmajeva" Dragan Marković pozvao je prvi put igrače nakon Mundijala u Kataru za susrete sa Litvancima - prvi meč igra se 30. aprila u Cazinu (20.15 časova), a revanš 3. maja u Kaunasu.

Sa spiska od 19 rukometaša koliko je saopštio popularni Marka, izostali su golman Nebojša Grahovac i Peđa Dejanović, dok su debitanti u timu Adnan Sivić, Nebojša Bojić i Vladan Lončar.

"Svi želimo da nastavimo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, a ova dva predstojeća susreta su veoma bitna. Naši igrači su spremni i odlučni da utakmice s Litvancima odigraju na najbolji način i vrate samopouzdanje nakon nastupa u Kataru", izjavio je Marković, kojeg posebno raduje činjenica da su se ključni igrači BiH Nikola Prce i Ivan Karačić potpuno oporavili od povreda i da se nalaze u vrhunskoj formi.

U Drugoj kvalifikacionoj grupi nakon dva kola BiH zauzima treće mjesto u grupi s jednim bodom.

Na startu kvalifikacija rukometaši BiH su krajem oktobra prošle godine u gostima remizirali s Bjelorusijom 25:25, dok su u Tuzli poraženi od Danske sa 25:23.

Nakon susreta s Litvanijom, "zmajevima" preostaju još dvije utakmice, 11. maja dočekuju Bjelorusiju, a kvalifikacije završavaju 16. juna gostovanjem u Danskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar