Svjedok nije optužio Olivera Ivanovića

Svedok optužbe Samilje Ajeti (59), nije na suđenju direktno optužila predsednika SDP Olivera Ivanovića i ostale optužene za učešće u ubistvima Albanaca.

Srbija 27.04.2015 | 15:31
Svjedok nije optužio Olivera Ivanovića

Samilje Ajeti (ekonomista koja živi u Prištini) je tokom suđenje jedino pomenula optuženog Dragoljuba Delibašića, ali posredno jer je, prema njenom svedočenju, čovek koji im je na dan ubistava ušao u stan, naredio da izađu iz zgrade jer ih zove optuženi.

Samilje Ajeti je tokom suđenje jedino pomenula optuženog Dragoljuba Delibašića, ali posredno jer je, prema njenom svedočenju, čovek koji im je na dan ubistava ušao u stan, naredio da izađu iz zgrade jer ih zove optuženi.

Porodica svedoka živela je tada u Ulici Lole Ribara u severnom delu kosovske Mitrovice, a na njihov stan bačena je eksplozivna naprava.

Samilje Ajeti je kazala da je jedan muškarac koga nije poznavala, a koji je, međutim, poznavao njenog supruga Nedžmedina, rekao Ajetiju da izađe iz stana jer ga, kako je rekla, zove Dragoljub Delibašić koji je pre sukoba 1999. godine radio sa njim.

Rekla je da su Vujačići i Lazović njihove komšije sa sprata sa kojima je porodica Ajeti imala dobre odnose, te da ih nije videla niti čula u noći zločina.

Za Olivera Ivanovića je rekla da ga poznaje ceo grad, ali da ona nije znala čime se bavi.

Negirala je da je bilo razmene vatre između ukućana i osoba koje su im ušle u stan.

Advokati odbrane rekli su da su zadovoljni današnjim ročištem.

"Svedok iz porodice Ajeti svedočila je fer i pošteno. Ništa novo nije rekla u odnosu na iskaz dat u istrazi", rekao je Miodrag Brkljač, advokat optuženog Delibašića.

Advokat je dodao da to što je njegov klijent pomenut "ne znači apsolutno ništa i da u iskazu nema ni "'d' od dokaza".

"Bilo ko je mogao da dođe na vrata od stana Nedžmedina Ajetija i da kaže:'Izađite, čeka vas Delibašić'. On je u to vreme bio funkcioner i onaj ko je došao na vrata sa namerom da pominjanjem imena njegovog kolege ubedi Nedžmedina da izađe iz stana imao je taj interes", rekao je Brkljač.

"Saslušana su 23 svedoka i oni potvrđuju da Oliver Ivanović nema veze sa događajima koji mu se stavljaju na teret", rekao je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Veće je iznelo raspored za maj i najavilo da će svedoci Vjovca i Šemsedin Ajeti biti saslušani putem video linka.

"Mi smatramo da njihovo saslušanje nije rešenje i tome smo se usprotivili. Veće nam je reklo da će razmotriti naše predloge i da će nam na narednom ročištu saopštiti svoju odluku", rekao je Brkljač.

Suđenje će biti nastavljeno 5. maja saslušanjem svedoka Preveze Abraši.

Pored zločina od 3. februara 2000. godine, optuženi se terete i za teška krivična dela u 1999. godini.

Komentari / 0

Ostavite komentar