Osmoro uhapšenih zbog krivičnih djela

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili su osam osoba, među kojima su i dva carinska službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela, krijumčarenja i zloupotrebe službenog položaja. 

Srbija 27.04.2015 | 11:32
Osmoro uhapšenih zbog krivičnih djela

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Upravom carine, na teritoriji Subotice i Novog Sada uhapšeni su D.R. (43), R.R. (33), S.P. (45), M.R. (45), D.M. (56), M. A. (54), L.H. (42) i E.P. (53), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Postoji osnovana sumnja da su D.R. i R.R., od decembra 2012. godine do decembra 2014. godine, organizovali kriminalnu grupu koju su, pored njih, činili i osumnjičeni S.P, M.A., D. M. i M. R., a koja je iz Mađarske i Slovačke krijumčarila televizijske aparate i drugu tehničku robu vrednosti od oko 2,8 miliona evra. 

Osumnjičeni su robu krijumčarili preko graničnih preleza Horgoš i Kelebija, a potom putem oglasa na internetu i ličnih poznanstava prodavali fizičkim licima sa teritorije Srbije, preko mreže preprodavaca koju su sami organizovali. 

Na graničnim prelazima preko kojih je roba krijumčarena osumnjičeni carinski službenici L. H. i E. P., zloupotrebljavajući službeni položaj, omogućavali su, kako se sumnja, članovima te organizovane kriminalne grupe da robu prenose preko državne granice Srbije bez plaćanja pripadajuće carine i poreza. 

Na taj način članovi organizovane kriminalne grupe oštetili su budžet Srbije i protivpravno prisvojili 908.000 evra. 

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, piše u saopštenju MUP-a. 

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar